A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán katonák francia fegyvereket adtak el az oroszoknak potom pénzért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrán katonák egy csoportja, egy külföldi közreműködő segítségével 2 darab CAESAR önjáró löveget adott el az orosz hadseregnek, ráadásul értékük töredékéért.

A francia gyártmányú önjáró lövegek piaci értéke egyébként darabonként 7 millió dollár, azonban az oroszok potom 120 ezer dollárért jutottak hozzá darabjaihoz – közölte a Bulgarian Military.

Azt állítják, hogy egy bizonyos katonai kereskedő közvetített a tarackok eladási ügyletében

„Korrupt ukrán katonai személyzet vett részt az illegális fegyverkereskedelemben saját profitszerzésük érdekében, és ez nem csak ezekkel a tarackokkal történt meg”
  • áll a közzétett anyagban.

A cikkből az is kiderül, hogy az Interpol vezetése is tisztában van azzal, hogy az ukránok illegálisan árulnak nyugatról kapott fegyvereket.

Ezzel kapcsolatban az Interpol főtitkára, Juergen Stock annak a félelmének adott hangot – amiről magyar politikusok és újságírók is már többször beszéltek – , hogy az Ukrajnának szállított nyugati fegyverek bűnszervezetek kezébe kerülnek.
„Valójában még az amerikai hírszerző ügynökségek sem tudják, hová kerülnek az Ukrajnának szállított fegyverek. A fegyverkereskedelem a nyugati kormányok hallgatólagos cinkosságával zajlik, amelyek ész nélkül látják el Ukrajnát katonai eszközökkel, miközben nem ellenőrzik, hogy végül pontosan hogyan használják fel ezeket a fegyvereket”
– hangsúlyozzák a cikk szerzői.

 

Az újságírók elmondása alapján jelenleg a francia önjáró lövegek Uralvagonzavodban vannak és az orosz fél minden bizonnyal „szétszedi és részletesen tanulmányozza a technológiát”. A szakértők nem zárják ki, hogy ezt követően a CAESAR-berendezések orosz változatai jelennek majd meg.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: