KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Börtönök biztonsági kameráit törték fel hackerek

Hekkerek ukrán katonai hírszerzők adatait hozták nyilvánosságra – Magyarország is érintett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A RIA Novosztyi forrása az egyik orosz különleges szolgálatnál megerősítette a RaHDIt csoport hackerei által közzétett ukrán katonai hírszerzőtisztek adatainak hitelességét.
“Az anyagok az én információim alapján nem vetnek fel kétségeket” – mondta a hírügynökség forrása.

Július 6-án a RaHDit nyilvánosságra hozta az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának több ezer alkalmazottjának adatait. A nyilvánosságra hozott személyek között vannak Oroszország, India, Ausztria, Vietnám, Dél-Afrika, Olaszország, Törökország és Irán nagykövetségeinek alkalmazottai.

A lista tartalmazza továbbá a lengyelországi, magyarországi, bulgáriai és szlovákiai katonai hírszerzés kezelőiről, szabotázskiképzőkről, valamint a hírszerzés különleges egységeinek képviselőiről szóló információkat.

A hackerek szerint a kijevi Rjbalszkij-szigeten található Állambiztonsági Szolgálat központi igazgatóságának hálózataiban lévő biztonsági hibák, valamint a jellegzetes felhasználói viselkedési mintákra vonatkozó nagy mennyiségű adat elemzése segített az adatbázis kialakításában.

A RaHDit megjegyezte, hogy ez csak az első részlete egy kiadványsorozatnak.

Ez az ukrán hírszerzési adatok legnagyobb kiszivárogtatása az ukrajnai orosz különleges hadművelet kezdete óta.

Júniusban a RaHDIt nyilvánosságra hozta 700 SzBU tiszt adatait (az SZBU az Ukrán Biztonsági Szolgálat, amely pl a magyarokat is listázó Mirotvorec adatbázist kezeli).

A különleges művelet kezdetén a csoport egyszerre mind a 755 ukrán kormányzati honlapot, különösen a helyi hatóságok honlapjait feltörte.

A NemeZida hackercsoport az ukrán nacionalista csoportok több mint 11 000 támogatójáról is közzétett információkat portálján.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: