KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán főügyészség: nem tudjuk bizonyítani, hogy Oroszország iráni drónokat használ

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán nyomozók nem tudják megbízhatóan megerősíteni az Oroszország által használt kamikaze drónok eredetét, amelyeket állítólag Iránban gyártanak – jelentette az ukrán média a főügyészség egyik tisztviselőjére, Ivan Csizsevszkijre hivatkozva.

“Azt, hogy ezek a drónok iráni gyártmányúak-e vagy sem, még nem tudjuk megmondani. Jelenleg is folyik az előzetes vizsgálat. Nem lesz gyors” – idézte őt a Szuszpilne.

Az ügyész szerint nagyszabású, különböző szakemberek bevonásával végzett szakértői vizsgálatra van szükség. Csizsevszkij elmondta, hogy a nyomozók megpróbálják megállapítani, hogy miért hasonlítanak az orosz és az iráni drónok, és hogy kiderítsék, hol gyártották őket. Ezt a munkát azonban nehezítik a drónok alkatrészein található sérült jelölések, és maguk a kutatók is megbízhatatlannak tartják a jelöléseket.

Moszkva és Teherán többször cáfolta azokat a nyugati vádakat, amelyek szerint Irán drónokat szállít Oroszországnak az ukrajnai harci műveletekhez.

Mint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter rámutatott, mindezek az állítások megalapozatlanok. A Kreml azt is közölte, hogy nem rendelkezik adatokkal iráni fegyverekről – Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint a különleges műveletben kizárólag orosz elnevezésű orosz gyártású felszereléseket használtak.

Az Egyesült Államok és európai szövetségesei közben bizonyítékok hiányában vezettek be újabb szankciókat Irán ellen, az állítólagos drónszállításokra hivatkozva.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Iráni kamikaze drónok

Ez is érdekelheti:  A demokrata párti képviselő szerint az Egyesült Államok határai Kelet-Európában vannak

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük