KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán állampolgár vezette a péntek esti terrortámadást – nyugati szervezés áll mögötte?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tömeges lövöldözés színhelye volt pénteken későn egy Moszkva melletti krasznogorszki nagy koncerthelyszín. A mészárlásban több mint 100 ember vesztette életét, köztük gyerekek is. Ez volt  Oroszország modernkori történelmének egyik legszörnyűbb terrortámadása

Közvetlenül a tragédia után álhírek kezdtek keringeni a világhálón, miszerint a terrortámadást az úgynevezett „Iszlám Állam” szervezte. Még az interneten is megjelentek olyan információk, állítólag a csoport nevében, amelyben felelősséget vállal az iszlamista szervezet a tetteiért. A mészárlás résztvevőinek magas felkészültsége azonban inkább a nyugati és/vagy ukrán titkosszolgálatok részvételét jelzi

A terrortámadás vezetője a hírek szerint – az orosz erők által elfogott – Rusztam Azhiev, ismertebb nevén Abdul-Hakim Shishani volt, aki az információk szerint egy ukrán állampolgársággal rendelkező csecsen. Azhiev már korábban a belgorodi térségben (Oroszország) részt vett betörési akciókban.

Azhievről bővebben annyit, hogy a teljes neve Rusztam Magomedovics Azhiev az orosz-ukrán háborúban ukrán oldalon harcoló OBON csecsen zászlóalj főparancsnok-helyettese. Azhiev a második orosz-csecsen háború veteránja, és az ellenzék oldalán harcolt a szíriai polgárháborúban. Ez utóbbiban az Ajnad al-Kavkaz lázadó csoport vezetője volt. A péntek esti terrorista támadással gyanúsított Azhiev a VDTA információi szerint összekötő kapocs az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága és az általa Szíriában irányított radikális fegyveresek között.

Abdul Hakim al-Shishani, az Ajnad al-Kavkaz csoport parancsnoka (pirossal bekarikázva) egy csecsen harci egységgel, 2022. október 15. – Twitter

Az orosz biztonsági szervek őt azonosították be, tehát a terrorista akcióban Kijev minden tagadása ellenére az ukrán szervek nagy valószínűséggel érintettek lehetnek. Ezt erősítik meg azok a hírek is, miszerint a menekülő terroristákat az ukrán-orosz határon már várták egy átkelési pont kialakításával.

Az, hogy az ISIS és az amerikai titkosszolgálatok között milyen összefüggés van, már tudni lehet, hiszen Szíriában a felkelő erők oldalán ISIS egységek is részt vettek. A felkelő erőket pedig az Egyesült Államok pénzeli. Innentől kezdve nem nehéz a képet összerakni, bár biztosak vagyunk abban, hogy sokak számára ez csupán konteó. Azonban tegyük fel a szükséges kérdést, miszerint, kinek állt az érdekében egy ilyen brutális terrortámadás elkövetése Oroszországban fegyvertelen civilek ellen? Vajon tényleg csak az ISIS szervezte meg és hajtotta végre ezt a gyilkos akciót? Vagyon kik, mikor és hogyan készítették elő és biztosítottak a fegyvereket az elkövetők részére Oroszországban? Emlékezzünk csak Daria Dugina politológus és Vlagyimir Tatarszkij újságíró meggyilkolására, melyet bevallottan az ukrán titkosszolgálat szervezett meg.

Ez is érdekelheti:  Az EU, mint az újkori gyarmatosító

Mint arról már korábban beszámoltunk a Nemzeti InternetFigyelőn, Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője az orosz televíziónak kijelentette, hogy a CIA-nak sok bázisa van Ukrajnában. Valószínűsíthető tehát, hogy az orosz-ukrán határon, a terroristák számára kialakított menekülő út vége egy ilyen bázis lehetett. Ez természetesen csupán feltevés, de logikusan végiggondolva nincs rá jobb magyarázat.

Ugyan a nyugat egyes politikusai és a sajtójuk is igyekezett mindenáron az ISIS-re terelni a felelősséget, ugyanakkor azt nem szabad elfelejteni, hogy az ISIS akcióira oly jellemző momentumok elmaradtak a támadás során. Az ISIS támadások ugyanis döntően „egyutasak” és a terroristák mindig „Allahu Akbar” kiáltással követik el szörnyűségeiket, miközben az ISIS zászlaját is viszik magukkal. A Moszkva melletti terrortámadás esetében ezek a megkülönböztető jegyek teljességgel hiányoztak.

Egész Oroszországot és a világ minden jóérzésű, békeszerető nemzetét megdöbbentette a péntek este, szórakozni vágyó, fegyvertelen, civil emberek ellen elkövetett gyáva gaztett, amit ezek az embernek nem nevezhető lények végrehajtottak. Vlagyimir Putyin, Oroszország nagy támogatottsággal, ismételten megválasztott elnöke szombati videóüzenetében világossá tette, hogy le fogják vadászni az elkövetőket, és azokat is, akik a háttérből megszervezték ezt a brutális terrorakciót. Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök Telegramon közzétett bejegyzésében kijelentette, hogy azoknak is pusztulniuk kell, akik a háttérből segédkeztek.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője éppen pénteken, a Crocus City Hall elleni terrorista támadás napján nyilatkozta az Argumenti i Fakty című lapnak, hogy Oroszország ukrajnai katonai művelete teljes körű háborúvá vált, miután a Nyugat is részese lett a konfliktusnak. Amennyiben bebizonyosodik, hogy ukrán tisztviselők és az ő személyükön túl más országbeli szervek illetékesei, netán politikusai támogatásával vagy ötletére szervezték meg a krasznogorszki merényletet, az egy olyan folyamatot indíthat el, amely teljesen kiszámíthatatlan következményekkel járhat. Ismerve az orosz politikai „hagyományokat”, nincs kétségem afelől, hogy Oroszország nem fog teketóriázni a bosszút illetően még akkor sem, ha komoly pozícióban lévő állami vezetőkről lesz szó. Ha a szélsőséges nyugatiak azt képzelik, hogy bármit és bármikor megúszhatnak, akkor valószínűleg tévednek, mert a mögöttük álló és a kártyákat kavaró háttérhatalmi bábjátékosok, már korántsem olyan világpolitikai színpadon mozoghatnak, mint akár tíz évvel ezelőtt. Bárki áll is az oroszországi civilek ellen elkövetett gaztett mögött, ezzel azt érte el, hogy a teljes világ (szándékosan nem a globális jelzőt használva) többsége még inkább megerősíti Oroszország iránti szimpátiáját. A jelenlegi nyugati birodalom pedig minden kapálózása ellenére, egyre nagyobb sebességgel rohan az összeomlás felé.

Ez is érdekelheti:  A kudarcok után Ukrajnában megindult a lefejezés

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Rusztam Azhiev, ismertebb nevén Abdul-Hakim Shishani, akit az orosz nyomozó szervek elfogtak és meggyanúsítottak a 2024 március 22-én, a Moszkvához közeli Krasznogorszkban elkövetett terrorista támadásban való részvétellel és annak vezetésével.

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Ukrán állampolgár vezette a péntek esti terrortámadást – nyugati szervezés áll mögötte?

  1. Amikor a patkány sarokba szorul! Elkezdi kibontani a falat és akkor jön a meglepetés a másik oldalról! Ezzel az aljas merénylettel igazolódik a Putyin interjújában elmondott összes állítás! Ráadásul akik ezt kiagyalták nem voltak tisztában a lehetséges eshetőségekkel! Már pedig Putyinnak ezek után nem szükséges senkivel sem tárgyalni semmiről! Az USA és az európai államok pedig ezek után nem szállíthatnak fegyvereket gondtalanul az ukránoknak, mert ezzel bizonyítanák, hogy támogatják a terrorizmust! Csak annyi maradt, hogy azok a bizonyos szolgálatok és vezetőik hideg fejjel mérlegelve rendezik le az elkövetői kérdést, mert ezzel az aljassággal nagyon közel kergették az emberiséget a teljes pusztuláshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük