KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz terrorelhárító: “Nincs kétségem afelől, hogy a moszkvai terrorcselekményt Ukrajna provokálta” (frissítés, videó 18+)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szergej Goncsarov, az orosz Alfa elit terrorellenes egység veteránja azt kijelentette, hogy nincs kétsége afelől, hogy az orosz nyomozók végül megtalálják a pénteki, a Crocus City Hall-ban elkövetett halálos támadás mögött álló kitervelőket, és sejti, hogy ki a legközvetlenebb felelőse a terrorakciónak – számol be a Sputnik.

Legalább 60 halottja és további 145 sebesültje van a Moszkva környéki Krasznogorszkban, a Crocus City Hall koncert központ ellen péntek este elkövetett halálos támadás következményeinek. Az orosz hatóságok terrorcselekménynek minősítették a fegyveres és gyújtóbombás támadást.

“Csak egyféleképpen lehet minősíteni a történteket – ez terrorcselekmény volt, vagyis ártatlan emberek haltak meg. Egyszerűen kivégezték őket”

– mondta a Sputniknak Szergej Goncsarov, az Alfa Veteránok Nemzetközi Szövetségének – az FSZB-nek alárendelt elit orosz terrorellenes különleges alakulat elnöke.

“Ami ma történt, az egy szörnyű tragédia, és azt hiszem, egy láncszem. Ezért úgy gondolom azt, hogy Ukrajna elhárítja a felelősséget. Mert senki sem hagy jóvá nyilvánosan terrortámadásokat. De mindenesetre jelen pillanatban nem látok olyan tényezőt, amely eltéríthetné a figyelmünket az ukrán kapcsolatról. Lehetett volna más szervezet is, de nincs kétségem afelől, hogy ezt az ukrán nácik rendezték meg”

– mondta az Alfa nyugalmazott százados.

Azokat a híreket kommentálva, amelyek szerint az elkövetők közül ketten elbarikádozták magukat, és tűzharcba keveredtek az orosz különleges szolgálatokkal, Goncsarov reményét fejezte ki, hogy “egyiküket élve fogják el, és információt szerzünk” arról, hogy pontosan ki szervezte a támadást a Crocusban.

“Másodszor, a vizsgálat, amelyet ezzel a tragédiával kapcsolatban fognak lefolytatni, mindenképpen megtalálja azt a nyomot, amelyen keresztül megállapítható, hogy ki volt a megrendelő”

– összegezte Goncsarov.

Három álcázott ruhás fegyveres péntek este betört a moszkvai régió Krasznogorszkban található Crocus City Hall koncertterembe, tüzet nyitott, gránátokat vagy gyújtóbombákat dobált, és felgyújtotta az épületet.

Ez is érdekelheti:  Civilnek mutatják magukat az ukrán fegyveres erők Harkov közelében

Videón a lövöldözés pillanatai:

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó pénteken kijelentette, hogy Kijevnek semmi köze a Crocus City Hall elleni támadáshoz.

“Még egyszer hangsúlyozom, hogy Ukrajnának semmi köze sincs a terrortámadásokhoz vagy a Crocus Cityben történt lövöldözéshez”

– írta Podoljak egy Telegram-bejegyzésben. Az ukrán katonai hírszerzés szóvivője is csatlakozott Podoljak megjegyzéseihez.

“Ukrajnának nincs köze ehhez a terrortámadáshoz”

– mondta.

Frissítés:

Közben további videók láttak napvilágot a terror pillanatairól:

“Felgyújtották a csarnokot, felgyújtották a csarnokot! Gépfegyverből lövöldöznek!” – mondja ez a férfi a videón, aki azt is elmeséli, hogy a terembe behatoló terroristák azonnal és közvetlenül az első sorokban ülőkre nyitottak tüzet. A felvételen tisztán kivehetően a lövöldözés hangjai:

A terroristák már az előcsarnokban lőttek mindenkire, akit csak megláttak:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orosz terrorelhárító: “Nincs kétségem afelől, hogy a moszkvai terrorcselekményt Ukrajna provokálta” (frissítés, videó 18+)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük