KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nagyon kemény bejelentést tett a Kreml szóvivője

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dmitrij Peszkov az Argumenti i Fakty című lapnak nyilatkozott arról, hogyan értékeli a Kreml a Nyugat beavatkozását az Ukrajnában zajló különleges hadműveletbe.

Oroszország ukrajnai katonai művelete teljes körű háborúvá vált, miután a Nyugat is részese lett a konfliktusnak – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az országos médiának adott, pénteken megjelent interjújában.

Ez is érdekelheti:  Life: Az új NATO-bázis elsősorban Romániára jelent fenyegetést
A képen: Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő. 2024. január 24-én / Fotó: Sputnik © MICHAIL METZEL

Moszkva továbbra is azt a célt fogja követni, hogy az ukrán hadsereg ne jelenthessen fenyegetést az orosz állampolgárokra vagy orosz területre – mondta a szóvivő az Argumenti i Fakty című lapnak, megjegyezve, hogy az országnak most négy új szövetségi területe van, amelyeket meg kell védenie és teljes mértékben fel kell szabadítani a kijevi erők alól.

Peszkov hangsúlyozta, hogy Oroszország nem engedheti meg, hogy határain egy olyan állam létezzen, amely nyilvánosan hangoztatja, hogy elfoglalja a Krím félszigetet, valamint Oroszország új területeit, utalva a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokra, valamint a Zaporozsjei és Herszon területekre.

“Háborúban állunk”

– jelentette ki Peszkov, kifejtve, hogy bár a konfliktus különleges katonai műveletként kezdődött, azonban amikor

“a kollektív Nyugat Ukrajna oldalán ennek résztvevője lett, számunkra ez háborúvá vált”.

Az újságírókkal később folytatott telefonbeszélgetésben Peszkov kifejtette, hogy annak ellenére, hogy a konfliktus “de facto háborúvá vált”, jogilag továbbra is különleges katonai műveletnek minősül Oroszországban, és ebben a tekintetben semmi sem változott.
Az orosz védelmi minisztérium nemrég arról számolt be, hogy az ukrajnai katonai művelet 2022 februári kezdete óta több mint 13 ezer külföldi állampolgár vett részt a harcokban a kijevi erők oldalán.

Ezek közül – a Moszkva által zsoldosoknak minősített harcosok közül – mintegy 5962-t “likvidáltak” – a minisztérium szerint. A legtöbben Lengyelországból, Grúziából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Nagy-Britanniából, Romániából, Németországból és Franciaországból érkeztek.

Az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SVR) vezetője, Szergej Nariskin a hét elején azt állította, hogy Franciaország ukrajnai bevetésre készíti elő erőit, és állítólag akár 2000 katonát is szándékában áll Kijevbe küldeni.

Emmanuel Macron francia elnök az elmúlt hetekben utalt a NATO-erők esetleges ukrajnai bevetésére, kijelentve, hogy “nem tudja kizárni” ezt a lehetőséget, miközben Oroszországot “ellenségnek” bélyegezte.

Moszkva arra figyelmeztetett, hogy egy ilyen lépés valószínűleg az orosz és a NATO-erők közvetlen összecsapásához vezetne, ami Vlagyimir Putyin elnök szerint “egy lépésre lenne a teljes körű harmadik világháborútól”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük