KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajnának esélye sincs megtartani a régi határokat

Ukrajna határai meg fognak változni, nem marad meg a korábbi területi formában – nyilatkozta ma az orosz elnök állandó krími képviselője, Georgij Muradov, aki egyben a krími kormány miniszterelnök-helyettese. Erről az orosz Profile internetes oldal számolt be.

Szerinte Ukrajna a korábbi formátumban valószínűleg szövetségi államként létezhetne, teljes mértékben tiszteletben tartva a nemzeti közösségek jogait, különösen a nyelvi, kulturális, oktatási és vallási jogokat.

„Különösen igaz volt ez az államalkotó orosz nép jogaira vonatkozóan, akiknek a nyelvi jogait az ukrán alkotmány tizedik cikkelye rögzíti. Ezeket az elveket azonban súlyosan megsértették, így az ukrán állam életképtelenné vált” – hangsúlyozta az állandó képviselő.

A krími állandó képviselő szerint egyetlen önmagát és népét tisztelő ország sem tűrné el, hogy egy szomszédok államban megsértsék a honfitársai alapvető és ősi jogait,pláne, ha ez a fizikai megsemmisítésükre való törekvéssel és tettekkel együtt jár, mint ahogy az az elmúlt években az oroszok és az orosz ajkúak esetében történt Ukrajnában, ahol az oroszok évszázadok óta a saját szülőföldjükön éltek – hangsúlyozta Muradov.

Georgij Muradov kijelentette, hogy Ukrajna déli területei a helyi orosz lakosok kívánsága szerint Oroszország részévé válnak. Megjegyezte, hogy ezekben a régiókban orosz ajkú lakosság  él, amelynek közös kulturális múltja van az oroszokkal.

Muradov kiemelte, hogy a délkeleti területeket egykor Ukrajnának adományozták, valamint a történelmi Taurida földjeit is, bár ez a vidék mindig is orosz volt.

Kiemelt kép: Georgij Muradov az Orosz Föderáció elnökének állandó krími képviselője, a Krím miniszterelnök-helyettese / ©rk.gov.ru

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük