KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Litvánia leállította az orosz áramimportot

A litván hatóságok leállították az orosz áram importját. Az erről szóló határozat ma, május 22-én lépett hatályba. A Balti Köztársaság Energiaügyi Minisztériumának közleménye szerint Litvánia villamosenergia-igényét ettől függetlenül ki tudják elégíteni, beleértve a hazai gazdasági szükségleteket is. 

2021-ben Litvánia a belföldi fogyasztáshoz szükséges villamos energia 17%-át importálta az Orosz Föderációból – írja a TASS . Most a hatóságok a litvánok fő villamosenergia-szükségleteit a lengyelországi, lettországi és svédországi rendszereken keresztül importálják.

Litvánia ezzel a lépéssel mára teljes egészében levált az orosz energiaforrásokról. Korábban már az olaj és gáz vásárlását leállította az ország, amely a részére szükséges gáz mennyiséget a klaipedai kikötő cseppfolyósított földgáz-terminálján keresztül kapja meg.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük