KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna vádat emelt Kirill pátriárka ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz ortodox egyház fejét „Ukrajna területi integritásának megsértésével vádolják”, és azzal, hogy az elsők között van, aki nyilvánosan támogatja a különleges katonai műveletet és megáldja az Ukrajna ellen harcoló orosz hadsereget.

Az ukrán főügyészség bejelentette, hogy távollétében vádemelést nyújtottak be Kirill moszkvai és egész oroszországi pátriárka ellen.

Az RPC vezetőjét „Ukrajna területi integritásának megsértésével vádolják”, és az elsők között volt, aki nyilvánosan támogatta a Különleges Katonai Műveletet, és megáldotta az ukrán hadsereg ellen harcoló orosz hadsereget.

„A vizsgálat szerint a moszkvai pátriárka az Orosz Föderáció legmagasabb katonai és politikai vezetése legbelső körének tagja. A propaganda terjesztésére az irányítása alatt álló RPC vallási közösségeit használja fel az Orosz Föderáció területén, valamint az ukrajnai Moszkvai Patriarchátus Ukrán Ortodox Egyházának képviselői által” – áll az ügyészség közleményében a Telegramon .

Nyílt egyházüldözés: Zelenszkijék megszavazták az Ukrán Ortodox Egyház betiltását (+videó)

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat korábban arról számolt be, hogy az orosz ortodox egyház egyes képviselőit vádolják, de az ukrán bíróságok ilyen döntései valójában soha nem jártak konkrét következményekkel.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Kirill pátriárka

Ez is érdekelheti:  A háború dinamikája, avagy mit is jelent Avgyejevka

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük