KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nyílt egyházüldözés: Zelenszkijék megszavazták az Ukrán Ortodox Egyház betiltását (+videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Rendkívüli nap ez a végtelenül demokratikus Ukrajnában. Bizonyára a történelem megjegyzi a dátumot 2023. október 19.

Ezen a napon a Verhovna Rada, vagyis az ukrán parlament első olvasatban elfogadta a 8371. számú kormány-törvénytervezetet, amely az Ukrán Ortodox Egyház betiltásáról rendelkezik. A határozat mellett 267 képviselő szavazott, további 15 ellene, 2 képviselő tartózkodásával. Egyelőre ugyan csak tervezetről van szó, de ne legyen kétségünk, ezt a folyamatot mindenképpen végigviszi az ukrán törvénykezés, hiszen a nagy ukrán demokrácia jegyében, egyetlen ellenzéki párt sem létezik az ukrán törvényhozó szervezetben, hiszen Ukrajnában minden ellenzéki pártot betiltott a Zelenszkij-rezsim.

A moszkvai patriarchátushoz hű ukrán ortodox egyház szerzeteseit, híveit eddig is hevesen támadta és vegzálta a hatalom, az SZBU betört a kolostoraikba, házkutatásokat tartottak „oroszbarát” irodalmat keresve és meghurcolva Pavlot, a Moszkvai Patriarchátus ukrán ortodox egyházának metropolitáját. A papok és hívek rendszeres zaklatásaival kapcsolatban az ENSZ illetékesei is beszámoltak.

A mai napon azonban „történelmet írtak”, a gyűlölet és a fasizmus történelmét. Az Ukrán Ortodox Egyház kivégzésének szándékáról egy esztendővel ezelőtt számoltunk be. A folyamat mára beérett.

Zelenszkij megfosztja az ortodox papokat az állampolgárságtól

Eközben a Szabad Európa ukrán szekciójának éppen tegnap adott interjút a japán származású neves filozófus Francis Fukuyama, aki arról beszélt többek között, hogy „Ukrajna jelenleg sokkal demokratikusabb ország, mint Magyarország”.  Ez egy olyan kijelentés, amelyből világosan kiviláglik, hogy az Egyesült Államok neves gondolkodóinak, politikusainak jelentős része, semmiféle valós és tényszerű információval nem rendelkezik, de nem is akar rendelkezni az ukrán valóságról.

Közben Ukrajna az utolsókat rúgja mind a frontokon, mint a társadalmán belül. A folyamatok pedig gyorsulni látszódnak. Az USA mindinkább leveszi a kezét az országot kifosztó és a lakosságot vágóhídra küldő Zelenszkijről brancsáról, az EU pedig nem lesz képes pénzelni az Ukrajna nevű feneketlen hordót.

Ez is érdekelheti:  Tesztelésre Magyarországra érkezik az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Pláne azok után, hogy a palesztin-izraeli konfliktus egyre jobban feltüzeli az Európai Unió vezetői által a kontinensre importált szélsőséges muzulmán hadakat, amelyek belülről rohasztják szét az unió azon nemzetállamait, amelyek általuk vélték megoldani a gazdasági társulásból mára politikai komisszárrá alakult, háttérhatalmi érdekeket kiszolgáló struktúra demográfiai és gazdasági problémáit.

Ukrajnában az egyházüldözés pedig mára tagadhatatlan ténnyé vált. Az Verhovna Rada egyik képviselője meg is örökítette a szavazás eredményének kihirdetését, melyet hangos üdvrivalgás fogadott a végtelenül demokratikus Ukrajna törvényhozásában, mely mielőbb az Európai Unióban akarja látni magát. Ez azonban nem következik be, hiszen Ukrajna hamarosan szétesik, de az sincs kizárva hogy vele párhuzamosan maga az Európai Unió is.

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük