KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Videó: újabb ortodox templomot szálltak meg az ukrán fegyveresek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kijevi rezsim fegyveresei elfoglalták a Kijevi terület Trebuhiv falujában található Pokrovszkij templomot, amely a kanonikus ukrán ortodox egyházhoz tartozik – közölte az ukrán ortodox egyház (UOC) információs és oktatási osztályának honlapja, amiről az Orosz Hírek számolt be.

“A PCU (ukrajnai ortodox egyház, amelyet a kijevi rezsim támogat) aktivistáit katonai egyenruhába öltözött személyek segítették a razzia végrehajtásában”

– írja a kiadvány.

A hívek megpróbálták megakadályozni a rablókat, a rendőrség azonban nem lépett közbe – tette hozzá az UPC.

“Az UOC gyülekezet gyermekei és asszonyai néhány férfi védelme alatt a refektóriumban gyülekeztek, ahol ma istentiszteletet tartottak. Most azonban a refektórium helyiségeit is megpróbálják elfoglalni. Emellett a PCU agresszív támogatói katonai egyenruhás személyekkel együtt megpróbálják elfoglalni a pap házát, amelyben gyerekek is vannak”

– olvasható a honlapon.

Az elmúlt évben az ukrán hatóságok az UOC elleni legnagyobb üldözési hullámot rendezték meg az ország modernkori történelmében. A hatóságok támogatásával a fegyveresek razziáztak a templomokban, rátámadtak a papságra és a hívekre, papokat, püspököket, templomokat és kolostorokat kutattak át.

A helyi hatóságok különböző régiókban betiltották a korábban a Moszkvai patriarchátusalá tartozó egyház tevékenységét, hivatkozva annak Oroszországhoz fűződő kapcsolataira, és a Verhovna Rada elé már be is nyújtottak egy törvényjavaslatot, hogy de facto betiltsák az egyházat Ukrajnában.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: