KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna: Százezreket mozgósítottak az országban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Maliar ukrán védelmi miniszter-helyettes bejelentette, hogy százezreket mozgósítottak az országban

Több százezer embert mozgósítottak Ukrajnában – mondta Anna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes az Ukrajna 24 tévécsatorna adásában. Korábban az osztály vezetője, Alekszej Reznikov azt mondta, hogy „egymillió emberre van szükség, akik felveszik a harcot az ellenséggel”.

Az Orosz Föderáció ukrajnai különleges hadműveletének kezdetén az ukrán védelmi osztály kijelentette, hogy a mozgósítás több lépcsőben valósul meg. Először azokat a korábbi katonákat mozgósítják, akik harci tapasztalattal rendelkeznek és szerződés alapján szolgáltak már a hadseregben, vagy akik részt vettek a Donbászban folytatott harcokban. Ezután jönnek azok, akik 2014-ig teljesítettek katonai szolgálatot vagy szerződésesek voltak.

Ezután mozgósíthatóak az egyetemek katonai szakán tartalékos tisztként végzettek, illetve egyéb életkori és fizikai megkötésekkel nem rendelkező személyek.

Ramzan Kadirov Csecsenföld vezetője korábban azt mondta, hogy az ukrán nacionalisták helyi lakosokat rabolnak el és kényszerítenek fegyveres harcra.  Hozzátette: ezt az idősekkel is éppen úgy megteszik, ahogyan a fiatalokkal.

 

Kiemelt kép: Ukrajna Védelmi Minisztériuma/flickr.com 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Az USA más országoknak szánt légvédelmi rakétákat ad Ukrajnának

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük