KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna: meg kell kérdezni az EU-ba beutazó oroszokat, támogatják-e Putyin hadjáratát Ukrajna ellen

Az ukrán hatóságok azt követelik az EU-tól, hogy az országaiba vízumot kérő orosz állampolgároktól beutazás előtt kérdezzék meg, hogy „támogatják-e az ukrajnai háborút” – írta ma a SchengenVisaInfo.com portál. 

Olekszij Makejev

, az ukrán külügyminisztérium szankciókkal foglalkozó különmegbízottja arra szólította fel az EU-t, hogy indítson külön kérdőívet az orosz állampolgárok számára, amelyben nyilatkoznának arról, hogy támogatják-e Moszkva ukrajnai akcióit, illetve a beutazást kérelmező személy vagy rokonai követtek-e el háborús bűncselekmények és éreznek-e felelősséget a háború miatt.

„Ragaszkodunk ahhoz, hogy azokat az oroszokat, akik támogatják ezt a háborút – és számos közvélemény-kutatás szerint az oroszok több mint 80 százaléka továbbra is támogatja –, ne engedjék a szabad világba” – mondta hisztérikusan a Politico című amerikai magazinnak Makejev.

Amint a kijevi rezsim különmegbízottja megjegyezte, ennek az intézkedésnek az a motivációja, hogy „kritikusan gondolkodjanak az oroszok Vlagyimir Putyinról és tetteiről, különösen az elmúlt hónapok eseményei miatt”.

Kijev hisztérikusan keresi az Oroszországgal szembeni befolyásolási eszközöket, amely az Orosz Föderáció február végén Ukrajna ellen elindított különleges hadműveletének kezdete óta egyre betegesebbé válik. A diagnózis nyilvánvaló – a beteg súlyosan beteg, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a russzofóbia nevű betegség visszafordíthatatlan legyen.

A Nyugat russzofób politikájának hátterében Moszkva nem zárja ki azt a forgatókönyvet, amelyben az Orosz Föderáció állampolgárai a továbbiakban nem kapnak schengeni vízumot – fejtette ki Ivan Volynkin, az orosz külügyminisztérium konzuli osztályának igazgatója. 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük