KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna legnagyobb koksztermelő üzeme volt az avgyejevkai

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mint arról már korábban is beszámoltunk, az orosz csapatok elfoglalták az Avgyejevka koksz- és vegyi üzemet, amelyet az ukrán katonaság kiemelten megerősített állássá épített ki – írja a Russia Today.

Az orosz védelmi minisztérium légi felvételeket tett közzé a térségben zajló heves harcokról, amelyeken számos robbanás látható az üzem körül.

A konfliktus 2022. februári kezdete előtt ez az üzem volt Ukrajna legnagyobb kokszelőállítója. A létesítmény később Kijev védelmi rendszerének egyik alappillére lett a térségben. A harcok miatt maga az üzem szinte teljesen megsemmisült.

Az orosz támadások miatt Avgyejevka térségében csupán néhány szervezetlen ukrán egységnek sikerült kijutnia a városból, miközben hátrahagyták katonai felszerelésüket és sebesültjeiket. A minisztérium által bemutatott további felvételeken láthatóak is azok a katonai járművek, amelyeket az ukránok otthagytak.

Az orosz egységek jelenleg azokat az ottmaradó katonai sejteket számolják föl, amelyek nem adták meg magukat, de nem is vonultak vissza.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: az avgyejevkai vegyi üzem az orosz egységek támadása közben / fotó: printscreen / orosz védelmi minisztérium

Ez is érdekelheti:  Lemondott a dél-koreai miniszterelnök, áll a bál az ázsiai országban

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Ukrajna legnagyobb koksztermelő üzeme volt az avgyejevkai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük