KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Avgyejevkából menekülő szétvert ukrán erőkről közölt felvételeket az orosz védelmi tárca

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán erők már egy nappal azelőtt megkezdték a Donbassz kulcsfontosságú Avgyejevka városának elhagyását, hogy erre ténylegesen parancsot kaptak volna Kijev frissen kinevezett vezető tábornokától, Olekszandr Szirszkijtől – számol be az Orosz Hírek az az orosz védelmi minisztérium vasárnapi jelentése alapján.

Az orosz hadsereg vasárnap drónfelvételeket tett közzé, amelyek az ukrán erők kaotikus megfutamodását mutatják, és amelyek állítása szerint még azelőtt készültek, hogy Kijev kiadta volna a visszavonulási parancsot. A felvételeken katonák nagy csoportjai láthatók, akik gyalog próbálnak elmenekülni a városból, és nehéz felszerelést hagynak hátra, hogy növeljék túlélési esélyeiket.

Az orosz hadsereg által közzétett felvételek szerint a visszavonuló csapatokat tüzérségi támadásnak és nyilvánvalóan légicsapásoknak tették ki. A védelmi minisztérium által közzétett videókon több megsemmisült és megrongálódott ukrán katonai jármű látható.

Ez is érdekelheti:  Kijev magukra hagyta sebesültjeit az avgyejevkai csatatéren

Az Avgyejevkából páncélosokban menekülni próbálókat is célba vették az orosz csapások. A hadsereg által közzétett felvételeken egy ukrán BMP-családba tartozó gyalogsági harcjármű látható.

Az orosz erők szombaton felszabadították a kulcsfontosságú Avgyejevka városát, súlyos veszteségeket okozva az ukrán csapatoknak, amelyek száma a jelentések szerint egyetlen nap alatt elérte az 1500-at. Az ukrán hadvezetés azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a megfutamodás valójában egy szervezett visszavonulás volt Szirszkij parancsára. Moszkva vitatta az állítást, és azt közölte, hogy az ukrán erők már egy nappal a parancs tényleges kiadása előtt megkezdték a menekülést a városból.

Ez is érdekelheti:  Az orosz erők elfoglalták Avgyejevkát

A Donyecktől néhány kilométerre északra fekvő Avgyejevka az ukrán csapatok egyik fő bástyája volt a Donbasszban, valamint az orosz városra mért többszöri tüzérségi és rakétacsapások egyik kulcsfontosságú állomáshelye. A városban az elmúlt hónapokban heves harcok folytak, az orosz erők arra összpontosítják erőfeszítéseiket, hogy kiszorítsák az ukrán erőket állásaikból, amelyeket az évek óta tartó konfliktus során erősen megerősített erődítményekké alakítottak, mióta a kijevi csapatok 2014-ben elfoglalták a várost.

Orosz Hírek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük