KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kivonulnak az ukrán erők Avdejevkából

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán csapatok parancsot kaptak Avdejevka város elhagyására – közölte Kijev újonnan kinevezett főparancsnoka, aki szerint a döntés célja a katonák “életének és egészségének” megőrzése volt, miután hónapok óta kétségbeesetten próbálják megtartani az oroszországi Donyeck melletti frontvárost.

Alekszandr Szirszkij tábornok a szombat kora reggeli órákban a közösségi médiában megosztott nyilatkozatában jelentette be a kivonulást, azzal indokolva, hogy a visszavonulás a “helyzet stabilizálására és pozícióink megtartására irányuló intézkedések” része.

“Az Avdijivka körüli műveleti helyzet alapján, a bekerítés elkerülése, valamint a katonák életének és egészségének megőrzése érdekében úgy döntöttem, hogy kivonjuk egységeinket a városból, és kedvezőbb pozíciókat foglalunk el a védelemben”

– írta.

A parancsot azután adták ki, hogy a térségben lévő orosz csapatok az elmúlt napokban szinte teljesen bekerítették az ukrán erőket, miközben folyamatosan támadták őket. Az egyik helyi parancsnok szerint a térségben folyó harcok “sokkal kegyetlenebbek, mint a háború ezen szakaszának eddigi legkeményebb csatái”. Ezzel az Artyomovszk (Ukrajnában Bakhmut néven is ismert) városért folytatott korábbi harcra célzott, amely tavaly hosszas ostromot követően került az orosz csapatok kezére.

Az Avdejevka elhagyására vonatkozó döntés kevesebb mint 24 órával azután született meg, hogy Alekszandr Tarnavszkij, az Oroszországhoz tartozó Donyeck és Zaporozsjei terület déli részén állomásozó ukrán erők vezetője pénteken azt állította, hogy a városban a helyzet “nehéz, de ellenőrzésük alatt van”.

Tarnavszkij szombat reggel megerősítette a visszavonulást, és “az egyetlen helyes megoldásnak” nevezte azt, miközben azt állította, hogy minden egység”előre előkészített állásokba” vonul vissza, ahol beássák magukat a védelmi műveletekhez.

A hét elején a 3. rohamdandár – egy nyugati fegyveres alakulat, amely a neonáci Azov-ezred számos harcosából áll – helyettes vezetője azt közölte, hogy az Avdejevkába erősítésként küldött egységének egy részét bekerítették, így a helyzetet kritikusnak minősítette. A The Washington Post ukrán katonai forrásokra hivatkozva nagyjából ugyanekkor arról számolt be, hogy a kijevi erők már kénytelenek voltak visszavonulni a városból. A lap hozzátette, hogy az Avdejevka körüli ukrán állások teljes összeomlása “csak idő kérdése”.

Ez is érdekelheti:  Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Zelenszkij Avdejevkában készített szelfit 2023. december 29-én. © Telegram / V_Zelenskiy_official

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Kivonulnak az ukrán erők Avdejevkából

  1. Érdeklödéssel várom KIJEV kiürítését!
    Remélem nyár végére csak rosz emléke marad ott a hoholok bábkormányának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük