KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kinevezte Zelenszkij az új ukrán főparancsnokot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Zelenszkij az ukrán szárazföldi erők parancsnokát, Alekszandr Szirszkijt nevezte ki az ukrán fegyveres erők főparancsnokává.

„A mai naptól új vezetőség veszi át az AFU irányítását. <…> Szirszkij vezérezredest neveztem ki az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnokává”

– jelentette ki esti videoüzenetében Zelenszkij.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij menesztette Zaluzsnijt

Zelenszkij megjegyezte, hogy több megbeszélést is megbeszélést folytatott „különböző szintű parancsnokokkal”. Különösen Andrij Hnatov, Mihajlo Drapat, Ihor Szkibjuk dandártábornokról, valamint Pavlo Palisz és Vadim Szuharevszkij ezredesekről van szó. Az elnök szerint mindannyian szóba kerülnek a hadseregben betöltendő magas beosztások betöltésére, és egy „tapasztalt ukrán parancsnok” alatt fognak szolgálni.
Az AFU vezetőváltásáról szóló megfelelő rendeletek egyelőre nem érhetők el az államfői hivatal honlapján.

A mai napon Zelenszkij találkozott a hivatalban lévő Valerij Zaluzsnyijjal. Érintették a hadsereg vezetésében szükséges frissítések témáját, az elnök felajánlotta neki, hogy „maradjon a csapatban”.

Maga Zaluzsnyij a találkozó után elmondta, hogy Zelenszkijjel új megközelítésekről és megoldásokról tárgyalt, amelyek célja az AFU stratégiájának megváltoztatása. Elismerte, hogy az ukrán hadsereg előtt 2024-ben más feladatok állnak, mint korábban, 2022-ben és 2023-ban. Zaluzsnij köszönetet mondott a vezérkari és védelmi minisztériumi csapatok, valamint az elnöki hivatal minden munkatársának is.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Gettyimages.ru 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük