KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Óriási összeg megfizetésére ítélték Trumpot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A New York-i bíróság 354,9 millió dollár, azaz a pénteki dollár árfolyamon számolva több mint 128 milliárd forintnak megfelelő összeg megfizetésére kötelezte egy polgári ügyben Donald Trumpot a bankok megtévesztése miatt – számol be a Világgazdaság.

Donald Trumpnak 354,9 millió dollár büntetést kell fizetnie, amiért a bíróság szerint csalárd módon nagyobbnak tüntette fel a vagyonát a valóságosnál, hogy megtévessze a hitelezőket – döntött pénteken a New York-i bíróság.

Arthur Engoron bíró emellett három évre eltiltotta Trumpot attól, hogy bármely New York-i vállalat tisztségviselőjeként vagy igazgatójaként tevékenykedjen – írja a Reuters.

A polgári ügyben eljáró bíró ugyanakkor hatályon kívül helyezte korábbi, szeptemberi döntését, amelyben elrendelte a Trump ingatlanbirodalmának pilléreit irányító cégek “feloszlatását”, mivel szerinte erre nincs szükség, mert kinevez egy független igazgatót Trump vállalkozásainak a felügyeletére.

A Letitia James New York-i főügyész által indított perben azzal vádolták Trumpot és családi vállalkozásait, hogy egy évtizeden át évente akár 3,6 milliárd dollárral is túlbecsülték nettó vagyonukat, hogy a bankárokat becsapva jobb hitelfeltételeket vívjanak ki maguknak.

Alina Habba, Trump ügyvédje az ítélet kihirdetését követően úgy fogalmazott, hogy az ítélet “nyilvánvaló igazságtalanság” és “egy többéves, politikailag gerjesztett boszorkányüldözés csúcspontja”.

Kiemelt kép: Angela Weiss / AP

 

Ez is érdekelheti:  Már a gyilkosságért elítélteket is a frontra küldenék az ukránok

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük