KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hamarosan orosz kézre kerül a donbasszi erődítmény

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz erők arra készülnek, hogy “különösen intenzív” harcok után elfoglalják a donbasszi erődítményt, Avgyejevkát – közölte csütörtökön újságírókkal John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.

Az Avgyejevka körüli harcok “különösen intenzívek” – mondta Kirby egy sajtótájékoztatón.

“Jelentéseket kapunk az ukránoktól, hogy a helyzet kritikus, az oroszok továbbra is minden egyes nap nyomást gyakorolnak az ukrán állásokra” – jelentette ki, hozzátéve, hogy “Avgyejevkát az a veszély fenyegeti, hogy orosz ellenőrzés alá kerül”.

A Donyecktől mindössze 10 kilométerre északra fekvő Avgyejevkát az ukrán hadsereg 2014 óta a város elleni támadások kiindulópontjaként használta, amelyek közül sok civilek ellen irányult. Az ukrán erők mély bunkereket építettek Avgyejevkában, orosz katonai bloggerek pedig “erődítményhez” hasonlították a várost.

Nem világos, hány katonát vesztett Kijev az Avgyejevka megtartására tett kísérletek során. Kirby a város közelgő elestét a lőszerhiánnyal hozta összefüggésbe, amely problémát a nyugati média jól dokumentált az elmúlt hónapokban. A Fehér Ház szóvivője felszólította a kongresszust, hogy fogadjon el egy olyan törvényjavaslatot, amely 60 milliárd dolláros katonai segélyben részesítené Ukrajnát, kijelentve, hogy ez “biztosítaná Ukrajnának a tüzérségi lövedékeket, amelyekre kétségbeesetten szüksége van ahhoz, hogy megszakítsa ezeket az orosz támadásokat”.

Míg az amerikai szenátus a hét elején elfogadta a törvényjavaslatot, a képviselőházban továbbra sem sikerülhet, mivel a csekély republikánus többség azt követeli, hogy az tartalmazza az amerikai bevándorlási törvény jelentős szigorítását és “valódi határbiztonsági rendelkezéseket” – Mike Johnson házelnök szerint.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: althistory.fandom.com

 

Ez is érdekelheti:  Lavrov a legnagyobb orosz médiaszolgáltatóknak adott ma interjút

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük