KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna gazdaságilag tönkrement, a kapitalizmus keselyűi már köröznek fölötte

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Thomas Fazi újságíró az UnHerd független blog rovatában az ukrajnai gazdasági-politikai helyzetről ír. Meglátása szerint a nyugati pénzintézetek keselyűként köröznek Ukrajna fölött, hogy a háború után megmaradt javakból nagyarányú hasznot húzzanak.

Ukrajna gyakorlatilag csődbe ment, teljes mértékben a külföldről érkező pénzektől függ. Ukrajna még az államapparátus fenntartásához, a köztisztviselők, tanárok és állami alkalmazottak fizetéséhez is a külföldi adományozókra támaszkodik. Ez paradicsomi állapotot teremt a nyugati pénzügyi ipar nagyjai és a washingtoni konszenzus intézményei számára, mert lehetővé teszi nekik, hogy diktáljanak Ukrajnának. Ezek a legjobb feltételek egy olyan kapitalista sokkstratégiához, mint amilyet Oroszországgal szemben alkalmaztak az 1990-es években.

Megállapodtak: Ukrajna teljesen a BlackRock kezébe kerül

A megszokott szereplők köröznek Ukrajna felett. A BlackRock, a J.P. Morgan és más nyugati pénzintézetek már régóta megtalálják a módját annak, hogy hasznot húzzanak az ukrán állam hanyatlásából. A BlackRock már tavaly is profitált abból, hogy kiszervezte Ukrajna teljes újjáépítését – írja Fazi.

„Tavaly az ukrán kormány kiszervezte a teljes háború utáni „újjáépítési” folyamatot a BlackRocknak, a világ legnagyobb vagyonkezelő cégének”.

A BlackRock olyan megállapodást kötött Ukrajnával, amelynek értelmében a befektetési alap a jövőben tanácsokkal látja el az országot a befektetési lehetőségek kialakításában. A cél az, hogy lehetőséget teremtsenek mind az állami, mind a magánbefektetők számára, hogy részt vegyenek az ukrán gazdaság újjáépítésében. Egyszerűbben fogalmazva: a BlackRock biztosította magának a hozzáférést ahhoz, hogy a saját szabályai szerint használja ki Ukrajnát, és húzzon belőle hasznot.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök /  www.globallookpress.com © Kay Nietfeld

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: