Ukrajna elkelt: Zelenszkij megegyezett a BlackRock vezetőivel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nos, hogy milyen cég is ez a bizonyos BlackRock, arról a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László számolt be egy ütős videóban. Hogy ezt a céget illető állításainak jelentősége és valóságalapja mennyire is létező, azt jól bizonyítja, hogy Volodimir Zelenszkij Ukrajna Egyesült Államok által megbízott elnöke és a BlackRock vezetői szövetséget kötöttek.

Mindezt természetes Ukrajna újjáépítésének címszava alatt, de lényegében ez nem jelent mást, mint az ország idegen kezekbe történő átjátszása – már ami egyáltalán maradt belőle.

A Washington Examiner számolt be arról, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, folytatja együttműködését a BlackRock befektetési alapkezelő társasággal Ukrajna újjáépítésének céljából. Egyúttal közölte azt is, hogy Ukrajna részt vesz a jövő havi Világgazdasági Fórumon a svájci Davosban.

Zelensky és a BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink szerdán találkoztak – derült ki az elnök honlapjáról –, és megvitatták azokat a terveket, amelyek szerint a pénzügyi társaság kiemelkedő szerepet játszik majd Ukrajna háború utáni újjáépítésében. A találkozón véglegesítették azt a tervet is, hogy a BlackRock vezetői az új évben Ukrajnába látogatnak.

Zelenszkij azt is bejelentette, hogy Ukrajna részt vesz a jövő évi WEF-csúcson Svájcban január 16-a 20-a között, bár az a bejelentésből nem derült ki, hogy személyesen vagy csupán virtuálisan vesz részt a tanácskozáson.

Zelensky és Fink szeptemberben találkoztak először, amikor felvázolták a BlackRock Ukrajnában történő háború utáni újjáépítési részvételének terveit. A BlackRock szakemberei kulcsfontosságú tanácsadó szerepet töltenek be Ukrajna gazdaságában. Az ukrán elnök honlapján ez állt: „A BlackRock csapata több hónapja dolgozik egy olyan projekten, amely tanácsot ad az ukrán kormánynak az ország újjáépítési alapjainak megteremtésében.

A BlackRock és a WEF egyaránt tekintélyes gazdasági, befektetői társaság. A BlackRock a világ legnagyobb pénzkezelője, 8 billió dolláros vagyonával, míg a WEF központi szerepet játszik a globális gazdasági tervezésben és fejlesztésben.

Ukrajna gazdasága óriási károkat szenvedett el az év eleji orosz invázió óta. Becslések szerint a jövő év végére az ukránok fele szegénységben fog élni, az ország GDP-je várhatóan 35-40%-kal csökken, költségvetési hiánya pedig havi 5 milliárd dollárra rúg – írta a The New York Times . Zelenszkij novemberben úgy becsülte, hogy Ukrajna újjáépítésének összköltsége meghaladja az 1 billió dollárt.

 

Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke és Larry Fink videokonferencia közben / fotó: Ukrajna elnöki portálja

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Egy újabb fontos videó a Mi Hazánk elnökétől: A világ urai

Feliratkozás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük