KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megállapodtak: Ukrajna teljesen a BlackRock kezébe kerül

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ahogyan arról már itt a Nemzeti InternetFigyelőn tavaly decemberben beszámoltunk róla, Zelenszkij az Ukrajnának nevezett földdarab elnöke megállapodott a BlackRock nevű háttérhatalmi pénzügyi erővel, országának teljes kizsákmányáról.

Hogy jelen pillanatban hogy áll ez a kérdés, arról egy kifejezetten részletes elemzést közölt a The Postil Magazinban López Páez.

2023 májusában az ukrán kormány és Philipp Hildebrand, a BlackRock pénzügyi piaci tanácsadó cég alelnöke megállapodást írt alá az Ukrán Fejlesztési Alap (UDF), az ország újjáépítését szolgáló pénzügyi intézmény létrehozásáról.

A BlackRock a Vanguarddal együtt a világ vezető cége. Mindkét befektetési alap összesen 17 billió dollárnyi vagyont kezel, ami az Európai Unió teljes GDP-jének megfelelő összeg.

Zelenszkij kormányának együttműködése a BlackRockkal 2022 szeptemberében kezdődött, amikor a The New York Times arról számolt be, hogy az ukrán elnök tárgyalásokat folytatott a cég vezetőjével, Larry Finkkel egy bizonyos újjáépítési alap létrehozásáról.

Az aláíró felek az ukrán gazdasági minisztérium és a BlackRock által 2022 novemberében aláírt egyetértési megállapodás rendelkezéseit követték. Konkrétan az alap, tőkét fog mozgósítani az ország újjáépítésének végrehajtására, olyan ágazatokra összpontosítva, mint az energia, az infrastruktúra, a mezőgazdaság, az ipar és az információs technológia (IT).

Egyes szakértők úgy vélik, hogy Kijev így kívánja visszafizetni adósságait, és ezzel Ukrajnát a transznacionális tőke birtokába adja. Valójában az ukrán állam fő vagyonának teljes kiárusításának folyamatát zárja le a fekete földektől az elektromos hálózatokig, beleértve a nemzetközi segélyalapokat is. Az ukrán eszközök listáján a következő vállalatok értékpapírjai szerepelnek: Metinvest, DTEK (energia), MJP (mezőgazdaság), Naftogaz, Ukrán Vasutak, Ukravtodor és Ukrenergo.

Az alap az ukrán államadósságot is kezelni fogja, amely az ország pénzügyminisztériuma szerint március végén elérte a 119,9 milliárd dollárt, ami 2022 végén a GDP 78%-át jelentette.

Mint Vladimir Vasziljev rámutat, a BlackRock részvétele logikusnak tűnik:

Ukrajna csődje esetén felmerül az adósságszolgálat és a fennmaradó eszközök kezelésének problémája, és akkor a BlackRock feladatai kerülnek előtérbe. Jelenleg valószínűleg a pénzügyi tőkeáttételre való támaszkodás a leghatékonyabb külső gazdálkodási módszer. Ez a gyakorlat szolgált Németország adósságkötelezettségeit illetően anno, még a Marshall-terv alapjául is.

A BlackRock, Inc. az első vállalat a világon, amely egyfajta új, hosszútávú és monopolista jellegű kapitalizmust folytat. Értéke 2023. január 1-jén elérte a 8,594 billió dollárt, ami nagyjából Németország és Franciaország GDP-jének összegével egyenlő.

A BlackRock a kapitalizmus tendenciáinak egyik következménye: tőkefelhalmozási, pénzügyi és monopóliumra való törekvés. Az amerikai Federal Reserve (központi bank) választotta ki a pénzügyi ösztönző programra és a mentőcsomagok rendszerének kezelésére – ami a QE4-et (mennyiségi lazítást) jelenti -, valamint arra, hogy „segítsen” a Fed-nek dollármilliárdnyi kötvényt és értékpapírt vásárolni a kapitalista világgazdaságot uraló vállalatok fenntartására, valamint a monetáris politika egyik legfontosabb eszközének, a kötvénypiac „stabilizálására”.

„Kvantitatív lazításnak” nevezik azt, amikor a Federal Reserve közvetlenül az amerikai államkincstár által kibocsátott adósságot vagy jelzáloggal fedezett adósságot vásárol, amelyet aztán valamilyen formában biztosítanak a szövetségi kormány fizetési nemteljesítésének esetére.

Ez azonban nem az egyetlen különlegesség, mivel a BlackRock világszerte óriási politikai befolyással rendelkezik. Ez a cég a globális dél vezető adóssághitelezője – például az argentin adósságválságban játszott szerepe és az adósság újratárgyalásában játszott komoly szerepe miatt.

Nemcsak, hogy részvényese a nagy pénzügyi és gyógyszeripari vállalatoknak, hadiipari óriásoknak és médiavállalatoknak, hanem a BlackRock korábbi vezető tisztviselői a Fehér Házban is gyakran töltenek be vezető pozíciókat. Joe Biden kormányában jelenleg hárman vannak: Wally Adeyemo pénzügyminiszter-helyettes, Eric van Nostrand, aki a pénzügyminisztérium vezető tanácsadója az Oroszországgal és Ukrajnával kapcsolatos gazdasági kérdésekben, és Mike Pyle, Kamala Harris alelnök gazdasági főtanácsadója.

Brian Deese 2023 februárjáig az amerikai Nemzeti Gazdasági Tanács igazgatója volt. Thomas Donilon, a BlackRock kutatási részlegének elnöke hosszú ideig Barack Obama nemzetbiztonsági tanácsadója volt, míg testvére Mike, Joe Biden elnökválasztási kampányának vezető stratégája, később pedig vezető tanácsadója volt a kormányban. A BlackRock felsővezetői között több nyugalmazott CIA-tiszt is van, és a vállalat maga finanszírozza a Központi Hírszerző Ügynökség által létrehozott In-Q-Tel kockázati tőkealapot.

Korrupció Ukrajnában

Kijevi jelentések szerint a megállapodás végrehajtásában többszörösen is korrupcióval vádolt tisztviselők vesznek részt: az Ukrán Nemzeti Bank volt vezetője, Valeria Gontareva, az ukrán pénzügyminisztérium volt vezetője (amerikai állampolgár), Natalia Jaresko és természetesen Soros György ukrajnai érdekeltségeinek előmozdítója, Viktor Pincsuk milliárdos, akinek sikerült elkerülnie az „oligarchamentesítést”, és nem mellesleg a második ukrán elnök, Leonyid Kucsma veje.

A kirakós darabja, amely teljessé teszi ezt a rejtvényt, annak a pénznek az eredete, amellyel az ukrán kormány a BlackRocknak fizet a tanácsadásért, amelynek globalista programja – valljuk csak be őszintén – nem éppen egy szeretetszolgálat. Szóval, honnan ered a pénz? Nos, a válasz egyszerű: a nyugati demokráciák adójából, valamint az amerikai adófizetők pénzéből, akik már 2022-ben 13 milliárd dollárral fedezték az ukránok katonai kiadásait, továbbá az uniós országok általános költségvetéseiben a katonai kiadásoknak a GDP 2%-ára történő elvárt növeléséből, és persze a nyugati demokráciák adóiból.

 

Fordította: a Nemzeti InternetFigyelő (NIF) közössége

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Megállapodtak: Ukrajna teljesen a BlackRock kezébe kerül

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: