Újhülye fenyegetőzik, tipikus bolsi mentalitás, ne keressünk benne logikát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ujhelyi: jogi és politikai következményei lesznek „az elcsalt levélszavazatoknak”

A szocialista Ujhelyi István a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy Erdélyben, Marosvásárhelyen, egy hulladékkal teli területen már kitöltött – a sajtóban megjelent felvételek alapján ellenzéki voksokat is tartalmazó – és részben elégetett levélszavazatokat találtak.

A politikus közölte, az ellenzéki pártok büntetőfeljelentést tesznek a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központnál, amely a magyar rendőrség szerve, koordinál a romániai és magyar hatóságok között.

Előre eltervezett provokáció történhetett, már a Fidesz választási csalásától hangos az ellenségi média (frissítés, új infók)

Hozzátette: megkeresik az Európai Ügyészséget is – amelynek Magyarország még nem, de Románia már tagja – , miután a választási csalásban részt vevő, illetve ahhoz asszisztáló alapítványok sok esetben uniós forrásból működtetik az intézményeiket.

Ujhelyi István azon véleményét hangoztatta, hogy a Fidesz évek óta arra építi hatalmi manipulációját, szervez és pénzel szatellit-szervezeteket a határon túli magyar világban, hogy „a választási hajrában elcsalva a szavazatokat, ezzel előnyre tegyen szert”.

Azt mondta, a most kezdeményezett eljárásoknak vasárnapig nem lesz eredménye, de reméli, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és fiókszervezetei egyszer és mindenkorra megértik, nem lehet a magyar nemzetet kettészakítani csak azért, hogy pénzért Orbán hatalmát szolgálják.

Ezért mindenképp börtön jár: A Telex már februárban bekészítette “a szavazólapok elégetéséről” szóló cikket

Ugyancsak az RMDSZ politikusainak címezve szavait hozzátette: „nem lennék a helyetekben, ha vasárnap után a választások eredményét az a több tízezer elcsalt szavazat döntené el Magyarországon, amelyeket ti szerveztetek meg Orbánnak és tettestársainak”.

A választási csalások bizonyítékaként Ujhelyi István bemutatta Csibi Attila Zoltánnak, az RMDSZ erdőszentgyörgyi polgármesterének Facebook-posztjait, amelyekben arra buzdította a határon túli magyarokat, hogy a szavazócsomagokat adják át munkatársainak, akik majd eljuttatják azokat a konzulátusra, sőt még a kitöltésében is segítenek.

Az EP-képviselő a helyiek beszámolóira hivatkozva azt is mondta, minden választási évben központi utasítás, hogy a Fidesz javára hány százaléknak kell kijönnie a levélszavazatokból.

Márki-Zay egymillió forintért rendelte meg a levélszavazatok égetését

Ujhelyi István a nemzeti érdekek elárulásának tartja azt, amit a határon túli, Fidesz által finanszírozott szervezetek most tettek.

Elmondta, a választási csalásról a Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői is tudnak, az szerepelni fog a jelentésükben, ahogy az EP különböző, a magyar jogállamisággal foglalkozó jelentéseiben is.

Az ellenzéki politikus azt kérte a választóktól, hogy az „elcsalt levélszavazatok” ellensúlyozása érdekében minél többen vegyenek részt a választáson és támogassák az ellenzéki szövetséget.

MTI

Kapcsolódó:

Na, ki találta meg a kidobott levélszavazatokat? – Bemutatjuk Prohászka Borókát

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük