KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ujhelyi uniós pénzből gyártott fake news videót a magyar szocialistáknak

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselőjének egyik Brüsszelben dolgozó munkatársa készítette a magyar egészségügyről álhíreket és rágalmakat terjesztő baloldali kamuvideót. A szocialisták újabb csúfos lebukásán túl az ügy a tiltott pártfinanszírozás gyanúját is felveti.

A Magyarországnak járó európai uniós források szabályos felhasználásáért nap mint nap aggódó szocialista európai parlamenti képviselő láthatóan nagyvonalúan bánik a saját képviselői irodájának működésére fordítható pénzekkel. Az elmúlt napokban nyilvánosságra került információk szerint Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő egyik Brüsszelben dolgozó munkatársa volt annak, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) által megrendelt és közzétett álmentős baloldali kamuvideónak a készítője, amelyben egy magát mentőápolónak kiadó nő számtalan, hazugnak és rágalmazónak bizonyult állítást fogalmaz meg a magyar egészségügyben a koronavírus járvány idején tapasztalt viszonyokról.

Miután kiderült, hogy a nő semmilyen egészségügyi nyilvántartásban nem szerepel, a Magyar Szocialista Párt törölte a videót a közösségi média felületeiről, azonban nem vállalt felelősséget az országos botrányért. Később Ujhelyi munkatársa a Facebook-oldalán maga volt kénytelen elismerni, hogy részt vett a baloldali kamuvideó elkészítésében.

Az Európai Parlament szabályzata szerint, a képviselők által alkalmazott és a Parlament által fizetett munkatársak tevékenysége kizárólag a képviselő európai parlamenti munkájával összefüggő feladatokra terjedhet ki. Ujhelyi István munkatársa nem a képviselő, hanem annak pártja számára végzett munkát, ami súlyos szabálytalanságnak és tiltott pártfinanszírozásnak minősül.

Emlékezetes, hogy az MSZP 2013-ban már érintett volt egy videóhamisítási botrányban, amelyben fizetett szereplők hazugságokkal és álhírekkel akarták lejáratni egy időközi választás kampányában a kormánypártot. A botrány kirobbanása után mind az MSZP kommunikációs igazgatója, mind az álvideót publikáló ellenzéki portál, hvg.hu főszerkesztője kénytelen volt lemondani a tisztségéről.

Példátlan botrány, hogy egy politikai párt a koronavírus járvány idején ahelyett, hogy aktívan fellépne a járvánnyal kapcsolatos fake news híresztelésekkel szemben, maga gyártat és tesz közzé a hivatalos közösségi média csatornáin keresztül az egészségügy helyzetével kapcsolatos álhíreket és rágalmakat tartalmazó baloldali kamuvideót. A Fidesz-KDNP Európai Parlamenti Képviselőcsoportja a súlyos botrány kivizsgálása érdekében az Európai Parlament etikai kérdésekben illetékes Elnökségéhez, illetve az uniós források felhasználásával megvalósult tiltott pártfinanszírozás gyanújának ügyében az Európai Csaláselleni Hivatalhoz (OLAF) fordul.

Ez is érdekelheti:  Ujjat húzott Lázárral a Coca-Cola, nem kellett volna: itt a miniszter válasza

Fidesz EPPNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük