KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az uniós bírálatok súrolják a rasszizmus határát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Ostoba és hajmeresztő logika alapján döntik a szobrokat Nyugat-Európában, és Magyarországgal szemben is előítéletes, a rasszizmus határát súroló kampány zajlik Brüsszelben – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője az Euronewsnak adott interjúban.

– Európát elérte a Black Lives Matter tüntetéshullámának egy olyan része, amelyben szobrokat döntenek le. Churchill szobrát Angliában rendőrök védik, Kolumbusz szobrát lefejezték. Ön szerint Magyarországon szükséges vitázni a múlttal való szembenézésről és a rasszizmusról?


– Olyasmivel találkozik ma az Amerikai Egyesült államok közvéleménye, olyasmit látnak a nyugat-európai országok, amit mi ötven-hatvan évvel ezelőtt már kénytelenek voltunk megtapasztalni itt Közép-Európában és Kelet-Európában, amikor a kommunisták hatalomra kerültek. Akkor az Internacionálé, az ő nemzetközi himnuszuk szövegének megfelelően úgy viselkedtek, hogy a múltat végképp el kell törölni, és a múlt eltörlése érdekében folytatott erőszakos hatalmi törekvésük lesz az utolsó harc, amit meg kell harcolni. És szobrot döntögettek. Természetesen próbálták hihetetlenül igazságtalan és szelektív módon újraírni Magyarország, Lengyelország és a cseh nemzet vagy Csehszlovákia történetét. Én azt gondolom hogy ez ijesztő volt. Súlyos károkat okozott az a magatartás és ijesztő a jelenben is, amikor ilyen agresszív, a múltat öncélú hatalmi törekvések jegyében erőszakosan újraíró törekvésekkel találkoznak az emberek.

A teljes interjú itt olvasható

MN nyomán NIF

Ez is érdekelheti:  Oroszország már készül Ukrajna kapitulációjára

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük