KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb vízumbotrány: nem engedték be az Egyesült Államokba a Nemzeti Sport főszerkesztőjét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése alapján péntek reggel nyitotta volna meg a jubileumi 25. Árpád-kupát Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője. A sportdiplomáciai út azonban meghiúsult.

A chicagói magyar közösség meghívására vett volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján, az immár 25., jubileumi Árpád-kupán, amelyet a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése alapján péntek reggel nyitott volna meg Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

A terv azonban füstbe ment, miután az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége megtagadta tőlem a vízumot, a külügyminisztérium hivatalos vízum iránti kérelme ellenére.

– írta Szöllősi közösségi oldalán.

Bejegyzését úgy folytatja: „mindez azért különösen érthetetlen, mert újságíróként és Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagykövetként tagadták meg a beutazásomat. Nem a személyes sérelem fáj – bár eléggé mellbevágó, hogy persona non grata lettem az USA-ban és fontos lett volna a találkozás az amerikai magyar barátokkal, sporttársakkal –, hanem az a megaláztatás, amely így a hazámat és a nemkívánatosnak minősített sajtót, a média képviselőjét és a sportújságírócsaládot éri a szólásszabadság valamikori fellegvárának és élharcosának számító Egyesült Államok részéről”.

Mandiner

Kiemelt kép: MTI / Szigetváry Zsolt

One thought on “Újabb vízumbotrány: nem engedték be az Egyesült Államokba a Nemzeti Sport főszerkesztőjét

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: