KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb párt csatlakozik Orbán Viktor Patriótáihoz

A flamand Vlaams Belang csatlakozni kíván a Patrióták Európáért új, európai pártcsaládhoz, amelynek Orbán Viktor magyar miniszterelnök a társalapítója – számol be a Mandiner.

Ezt Tom van Grieken, a Vlaams Belang elnöke jelentette ki szombaton – írta a trouw.nl portál.

Van Grieken hozzátette, „a jobboldali, hazafias pártoknak össze kell fogniuk Európában. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ennek a politikai családnak a tagjai lehetünk majd”.

A pártvezető X-közösségi oldalán azt írta, „a változás szelei fújnak Európában. (…) A hazafias pártok erősebbek, mint valaha. 

Kevesebb EU és kevesebb bevándorlás, mert mi a MI Európánkat szeretjük”.

Zöld utat kaptak a Patrióták

Azzal, hogy a Dán Néppárt is jelentkezett a Patrióták közzé,  szinte biztossá vált, hogy létrejöhet az európai parlamenti frakció, hiszen ennek az a feltétele, hogy a pártcsoport legalább hét tagállamot képviseljen – írja a portál.

Mint azt a Mandiner megjegyzi, nagy a valószínűsége annak, hogy a pártcsalád még tovább bővül. A Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogás a francia időközi választás utánra ígérte, hogy dönt a kérdésben. Az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig a csatlakozásról azt mondta, hogy még „dolgoznak rajta”.

 

Kiemelt képen: Orbán Viktor és Tom Grieken / Fotó: X

 

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük