KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hétfőn az egész Identitás és Demokrácia csatlakozhat a Patrióták Európáért frakciójához

Az euroszkeptikus ID-frakció 57 mandátummal rendelkezik az Európai Parlamentben.

Hétfőn feloszlik az Európai Parlament jobboldali Identitás és Demokrácia (ID) frakciója, és tagjainak többsége csatlakozik az új, Patrióták Európáért nevű frakcióhoz

– írta forrásaira hivatkozva a brüsszeli Euractiv szerver.

Az Euractiv szerint a nemzeti konzervatív magyar Fidesz, a jobboldali populista osztrák Szabadságpárt és a cseh ANO által alapított új frakcióhoz csatlakozik az eddig a konzervatív ECR-frakcióhoz tartozó spanyol szélsőjobboldali Vox is.

A legfrissebb adatok szerint az euroszkeptikus ID-frakció 57 mandátummal rendelkezik az Európai Parlamentben, fő pártja a Marine Le Pen jobboldali Nemzeti Szövetsége (RN), amely 30 mandátummal rendelkezik. Eredetileg ezen a héten szerdán kellett volna ülésezniük az alapítóiknak, de azt lemondták.

A Patrióták Európáért nemrég jelentette be alakuló ülését. A Magyar Nemzet a forrásaira hivatkozva azt írta, hogy az ID vezetői hétfőn terveznek találkozni az Orbán Viktor képviselte új frakció tagjaival, és megállapodnak egy közös alakuló ülés megtartásában.

„Le Pen, Orbán és más delegációk megállapodtak arról, hogy az ID megszűnik, és új frakció jön létre”

– idézett az Euractiv egy meg nem nevezett, jól értesült EP-képviselőt.

Míg a francia jobboldal valószínűleg csak a francia választások vasárnapi második fordulója után jelenti be csatlakozási szándékát az új frakcióhoz, a többi párt már nem titkolja szimpátiáját.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük