KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump: az USA számára rosszul mennek a dolgok Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, hogy az Egyesült Államok számára “rosszul mennek” a dolgok Ukrajnában, amit szerinte az is bizonyít, hogy a média már nem készít terjedelmes tudósításokat az orosz-ukrán konfliktusról.

Trump csütörtökön a texasi Houstonban tartott nagygyűlésén beszélt támogatóinak arról, hogy a “hamis híreket közlő média” általában nem szeret olyan dolgokról tudósítani, amelyek nem mennek jól Washington számára, és hogy ez Afganisztán esetében is így volt a helyzet a katasztrofális 2021-es amerikai kivonulás során is.

“Senki sem beszél Afganisztánról. Észrevették? Ukrajnáról sem beszélnek már. Mert a dolgok nem mennek jól, és nem beszélnek azokról a dolgokról, amelyek nem mennek jól” – mondta Trump.

“Az, amiről nem beszélnek, az álhírmédia, majdnem olyan rossz, sőt néha rosszabb, mint amiről beszélnek” – mondta Trump, és arra a következtetésre jutott, hogy “a dolgok rosszul mennek, mert már nem beszélnek Ukrajnáról”.

“Nem látom. És ez nem csak az izraeli katasztrófa miatt van”.

Trump megjegyzései akkor hangzottak el, amikor Kijev sokat hangoztatott ellentámadása, amelyet még júniusban indítottak, és amelyről széles körben azt jósolták, hogy fordulópontot hoz a konfliktusban, teljes kudarcnak bizonyult, mivel az ukrán erők végül nem tudtak említésre méltó eredményt elérni, és ehelyett jelentős veszteségeket szenvedtek.

Kijev kiábrándító harctéri teljesítményét követően az Ukrajnának nyújtott amerikai pénzügyi és katonai támogatás bizonytalanná vált, mivel egyre több republikánus törvényhozó ellenezte, hogy az amerikai adófizetők dollármilliárdjait az országba küldjék.

Mint azt Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter hétfőn elismerte, Ukrajna elveszítené az Oroszország elleni harcot, ha az USA nem támogatná tovább.

“Garantálhatom, hogy a mi támogatásunk nélkül Putyin sikeres lesz” – mondta Austin a szenátoroknak, amikor megpróbált érveket felsorakoztatni amellett, hogy további 44 milliárd dollárt küldjenek Kijevnek.

Ez is érdekelheti:  Orosz katonai attasé: Hálásak vagyunk Magyarországnak béketörekvéséért

Eközben maga Ukrajna is felfordulást szenvedett el a harctéren, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerdán kijelentette, hogy “az újfajta NATO-fegyverek szállítása ellenére a kijevi rezsim vesztésre áll”. Kijelentette, hogy Kijev próbálkozásai a frontvonalon történő előrenyomulásra eredménytelenek maradtak, és csak magas harctéri veszteségeket és csökkenő morált eredményeztek a csapatok körében.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Donald Trump / Getty Images

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük