KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trikolór lángot gyújtanak a Hősök terén a Trianon-i diktátum estéjén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az 56 Lángja Alapítvány közleménye

Trikolór lángot gyújtanak a Hősök terén a Trianon-i diktátum estéjén, az Összetartozásunk Tüze jegyében a napnyugta pillanatában.

Napnyugta pillanatában Dévai Nagy Kamilla fellépésével veszi kezdetét a ceremónia. Dr. Zétényi Zsolt megemlékezését követően az est leszálltáig ismét Dévai Nagy Kamillát hallhatják az egybegyűltek, majd fellobbannak a piros, fehér és zöld lángok, amelyekkel Budapest is csatlakozik a négy évvel ezelőtt, a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára meghirdetett Összetartozásunk Tüze programhoz. Eleddig hat kontinens 73 országának 2551 településétől 6137 tüzet vállaltak önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, magánszemélyek csatlakoztak a felhíváshoz.

A fenti esemény is regisztrált az Összetartozás Tüze weboldalán amely könnyen megtalálható a neten.


Közös, mobiltelefonos harangozásra lesz lehetősége a teljes magyarságnak a trianoni diktátum aláírásának pillanatában.

Az 56 Lángja Alapítvány weboldaláról mobiltelefonra egy kattintással letölthető egy 2 perces harangszó, amelyet el lehet indítani a békediktátum pillanatában bárkinek, érje bárhol is ez a pillanat. Aki közösségi élményre vágyna, a Hősök terén többekkel együtt élheti át ezt az élményt. Akik egy bevásárló központban emelik fel telefonjaikat és harangoznak, akár barátok társaságában is, azok az érdeklődő járókelőknek elmondhatják, miért, s kiért is szól ez a harang. Ezzel adózhatnak az emléknapnak és az Összetartozás Napja szellemiségének is, egy nemes kultúrmissziót teljesítve.

Kiadó: 56 Lángja Alapítvány 

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (III. befejező rész)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Trikolór lángot gyújtanak a Hősök terén a Trianon-i diktátum estéjén

  1. A templomok harangjainak zúgása sokkal kifejezőbb volna, de arra nincsen egységes felhívás hosszú évek óta, a „nemzeti kormányok és nemzeti kormányfők” részéről!

    1. Nekünk csak névleg van nemzeti „kormányunk” maffia banda és kész. A mobil használatának mi köze van ennek a mélységes fájdalmas megemlékezésnek. Vesszen Trianon, és minden hazaáruló…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük