TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lerángatták a repülőről és elkobozták az útlevelét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ez pedig történt az egykori amerikai hírszerzővel saját hazájában az Egyesült Államokban.

Scott Ritter, egykori amerikai hírszerző közösségi oldalakon, valamint saját blogján is rendszeresen megosztja gondolatait, kinyilvánítja véleményét és több YouTube programnak is rendszeresen vendége.

Ritter a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumra (SPIEF) tartott Oroszországba, amikor leszállították a repülőgépről és elkobozták az iratait.

„Éppen felszálltam a gépre. Három rendőr félrehívott. Elvették az útlevelemet. Amikor megkérdeztem, hogy miért, azt mondták, hogy ‘a Külügyminisztérium utasítására’. További információjuk nem volt számomra. Leszedték a csomagjaimat a gépről, majd kikísértek a repülőtérről. Az útlevelemet megtartották”.

Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője így kommentálta történteket:

„Vajon ez az első vagy a negyedik alkotmánymódosítás szerint történt?”

Az amerikai alkotmány első kiegészítése a szólás-, sajtó- és gyülekezési szabadságot védi, míg a negyedik a kormányt megtiltja az „indokolatlan házkutatást és lefoglalást”.

Ritter az amerikai tengerészgyalogság egykori hírszerző tisztje, aki később az Egyesült Államok és az ENSZ fegyverellenőreként szolgált Irakban. Az RT (Russia Today) munkatársa, aki a nemzetközi biztonságról, katonai ügyekről, Oroszországról és a Közel-Keletről, valamint a fegyverzet-ellenőrzésről ír.

Legutóbb januárban járt Oroszországban, többek között Csecsenföldön, Moszkvában és Szentpéterváron.

Ritter Telegram-csatornáján hívta fel a figyelmet a a Clooney Foundation for Justice-ra nevű alapítványra (George Clooney amerikai színészhez kötődik – szerk.), amely keresztes hadjáratot hirdetett az úgynevezett „orosz propagandisták” ellen.

Ritter ezt írta:

„Itt vagyok. Az arcodba vágom. Ha az igazság kimondása Oroszországról propagandistává tesz a szemedben, akkor elfogadom ezt a megbélyegzést. Na rajta! Én majd kioktatlak az első alkotmánykiegészítésről.” Neked halvány fogalmad sincs arról, hogy mi a szólásszabadság. Próbálj meg letartóztatni, és rájössz. Csak rajta. Ez már háború” – tette hozzá.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Robbanás történt egy lengyelországi fegyvergyárban

Kiemelt kép: Scott Ritter / Fotó: David Bebber

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük