KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tovább folytatódnak a kormányellenes tüntetések szerte Franciaországban

A Russia Today francia szerkesztőségének az Európai Unióban betiltott internetes felületén arról számoltak be a tudósítások, hogy tovább folytatódtak az összecsapások a tüntetők és a rendőrség között a nyugdíjreform elleni tiltakozásokon.

Március 23-án a rendőrség és a demonstrálók között történt összecsapások során a tüntetők pirotechnikai eszközökkel és kövekkel is dobálták a rendőri egységeket, akik válaszul könnygázt vetettek be a demonstrálókkal szemben, Nantes-ban, Rennes-ben és Lorient-ban.

Gérard Darmanin francia belügyminiszter twitteren közzétett beszámolója szerint 123 csendőr és rendőr sérült meg, 80 embert pedig letartóztattak.

Nantes-ban néhányan betörtek a közigazgatási bíróságra, kifosztották a recepciót, betörték az ablakokat és az ajtókat. A tűzoltók gyorsan eloltották a bírósági teremben keletkezett tüzet. Több ikonikus üzlet, például az Fnac és az Uniqlo is a tüntetők célpontja lett, akik betörték a kirakatokat, és kifosztottak egy telefonüzletet.

A rendőrség, 25 000 tüntetőről számolt be, de a szakszervezetek 80 000-ről beszéltek, ami eddig a legnagyobb részvétel a mozgalom kezdete óta.

Rennes-ben a tüntetés befejezése után, egyesek kis csoportokba verődve folytatták a pusztítást a város történelmi központjában.

Párizsban gyorsan elszabadultak az indulatok, a tüntetők macskakövekkel, palackokkal és pirotechnikai eszközökkel dobálták a rendőröket. A hatóságok 14 letartóztatott tüntetőről számoltak be.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Ez is érdekelheti:  A titkosszolgálat is részese lehetett a Trump elleni merénylet-kísérletnek

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Összecsapások Nantes-ban / © LOIC VENANCE Forrás: AFP

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük