KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Török ellenzéki elnökjelölt: mégis mit csinál 3,6 millió szíriai az országunkban?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kemal Kilicdaroglu török ellenzéki elnökjelölt kedden bejelentette, hogy megválasztása esetén minden szíriai menekültet két éven belül visszaküldene saját hazájába.

„Mégis mit csinál 3,6 millió szíriai az országunkban?” – hangoztak Kilicdaroglu szavai az Eskisehir tartományban megtartott kampányrendezvényen. Érvelése szerint a menekültek nagy mértékben hozzájárultak az egyre növekvő munkanélküliséghez Törökországban.

Kilicdaroglu egyúttal óva intette hallgatóságát a szíriaiak elleni rasszizmustól.

Ugyan nem fejtette ki, miként tervezné végrehajtani a tervét, szakértők már korábban is figyelmeztettek, hogy jogilag nem túl egyszerű rákényszeríteni a szíriaiakat, hogy elhagyják Törökországot és hazatérjenek.

Törökországban jelenleg egyébként is feszült a hangulat az ott élő menekültekkel szemben, az ország ráadásul egyre nagyobb gazdasági gondokkal küzd.

Kemal Kilicdaroglut – a legfőbb ellenzéki tömörülés, a Köztársasági Néppárt (CHP) elnökét – hatpárti ellenzéki pártszövetség jelölte Recep Tayyip Erdogan török elnök kihívójaként a május 14-én tartandó elnökválasztásra. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint meglehetősen szoros a verseny Erdogan és kihívója között.

 

Kiemelt kép: FT montázs

Ez is érdekelheti:  Kilép a KDNP az Európai Néppártból

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük