KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The New York Times: Irán 185 drónt, 36 cirkáló rakétát és 110 föld-föld rakétát lőtt ki Izraelre – Irán befejezettnek tekinti az „ügyet” (videók)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A The New York Times jelentése szerint Irán 185 drónt, 36 cirkálórakétát és 110 föld-föld rakétát lőtt ki Izrael felé. A legtöbb lövedéket állítólag még izreeli területen kívül megsemmisítették.

Jeruzsálemben a Templom-hegy feletti égbolton hasítanak át az iráni rakéták. A videó végén az is látható, hogy becsapódás történt, tehát nem valószínű, hogy teljesen helytállóak azok a nyugati állítások, miszerint valamennyi drónt és rakétát megsemmisítettek az izraeliek, valamint a Brit Királyi Légierő.

Az alábbi videón a Vaskupola légvédelmi rendszer látható működés közben, azonban az is kivehető, hogy voltak olyan iráni rakéták, amelyek célt értek, ráadásul olyan területen, ahol az izraeli légvédelmi rendszer indította az elhárító rakétáit.

A támadás hírére nagy tömeg gyűlt össze Teheránban ünnepelve az Izrael elleni csapást:

Közben Irán hangsúlyozta, hogy nem törekszik eszkalációra vagy konfliktusra a térségben, de izraeli katonai agresszió esetén még erőteljesebben és határozottabban válaszol – írja a RIA Novosztyi.
Az Iszlám Forradalmi Gárda közlése szerint fontos katonai célpontokat semmisítettek meg az Izrael által megszállt területeken. Jelentésük szerint a támadás válasz volt az Irán damaszkuszi konzulátusa elleni izraeli támadásra, amikor a konzolátus épületét az izraeli erők szétlőtték, aminek következtében az épületben tartózkodó magas rangú iráni katonai vezetők életüket vesztették.

„Az ügy ezzel befejezettnek tekinthető”

– áll az iszlám köztársaság állandó ENSZ képviseletének közleményében.

Ez is érdekelheti:  Tüntetők zavarták meg a Hamász terrorjáról tartott budapesti konferenciát
Kiemelt képen: Izraelben működésbe lépett a Vaskupola légvédelmi rendszer / © AP Photo / Tomer Neuberg

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük