KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Irán óva inti a külföldi nemzeteket attól, hogy segítsenek Izraelnek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bármely országnak, amely segít Izraelnek támadást indítani Irán ellen, súlyos következményekkel kell szembenéznie – figyelmeztetett az iszlám köztársaság védelmi minisztere, Mohammad Reza Ashtiani dandártábornok vasárnap kora reggel.

Mint azt korábban írtuk, Teherán nagyszabású légicsapást mért a zsidó államra, megtorlásként egy szíriai iráni konzulátus elleni izraeli támadásért.

„Bármely ország, amely megnyitja légterét vagy területét Izrael előtt, hogy támadást intézzen Irán ellen, határozott válaszlépésre számíthat”

– mondta Ashtiani.

Irán ENSZ-képviselete felszólította az Egyesült Államokat, hogy „maradjon távol” a Teherán és Nyugat-Jeruzsálem közötti konfliktustól.

Ez kétoldalú kérdés – közölte a képviselet szombat este az X-en (korábban Twitter) közzétett nyilatkozatában. Az iszlám köztársaságnak joga van válaszolni az ENSZ Alapokmányának 51. cikke alapján, amely minden nemzetnek biztosítja az önvédelem jogát – állt a közleményben, emlékeztetve a damaszkuszi diplomáciai létesítmények elleni izraeli „agresszióra”.

Korábban Teherán megerősítette, hogy több pilóta nélküli légi járművet (UAV) és rakétákat indított Izrael ellen.

Az iráni támadás miatt több közel-keleti állam, köztük Jordánia és Libanon is lezárta légterét. Ammánban is szükségállapotot hirdettek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Mohammad Reza Ashtiani iráni védelmi miniszter © Global Look Press / Defanews

 

Ez is érdekelheti:  Elhallgatja a baloldali sajtó Karácsonyék újabb, bűncselekménygyanús botrányát

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Irán óva inti a külföldi nemzeteket attól, hogy segítsenek Izraelnek

 1. Észrevételem: Ahogy az a nagykönyvben meg van írva VILÁGÉGÉS – HA AZ ARAB VILÁG IRÁNT MEGTÁMADJÁK, NEM SZABAD ELFELEDNI MINDEN ORSZÁGBAN VANNAK ARABOK, megjegyzés,megmutatták a törpének, hogy számíthat ellencsapásra,
  (((ami nem minősül ország támadásnak)))
  Ha bármilyen un, *incidenst hajt végre bárhol ellenük, amibe nem tartozik az ország megtámadása…hogy érthető legyen, most legutóbb::: szíriai iráni konzulátus elleni izraeli támadásért!!!! –
  * incidens – ‘váratlan és kellemetlen esemény, közbejött zavaró mozzanat’ az iráni konzulátus működésében Szíriában…körülmény’. Viszont e megtorlásért nem támadhatja meg a torlást elszenvedő, ma már tudjuk, módszere az un. **Kiprovokálás egy világháború kirobbantására!
  ** provokál – ‘‹régen› párbajra kihívás jeléül szóban vagy tettlegesen ***inzultál’; ‘‹titkos ügynök› beugrat, felbujt, erőszakos fellépésre késztet’; ‘előidéz, kivált’. – provokatív: ‘kihívó, sértő ‹viselkedés, beszéd›’. – provokátor: ‘bujtogató’; ‘beugrató ügynök’.
  *** inzultál jelentése. bántalmaz, megtámad, megsért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük