KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Teljes az összeomlás: megadták magukat az ukrán katonák, szinte hihetetlen, ami utána történt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tüzérségi csapást mértek az ukrán erők saját egységeikre, amelyek meg akarták adni magukat az oroszoknak – írja az Izvesztyija, amiről az Origo számolt be.

Az ukrán tüzérek csapást mértek egy 25 fős ukrán katonai alakulatra, mert meg akarták adni magukat. Ezt az Orosz Fegyveres Erők 110. ezredének 1. lövészzászlóalj 1. lövészszázadának Kupol hívójelű parancsnokhelyettese közölte, írta meg az Izvesztyija a RIA Novosztyi alapján.

Miután az ukrán katonák felvették a kapcsolatot az orosz hadsereggel, megbeszélték a megadás helyét, idejét és feltételeit is, ezt követően érte őket a tüzérségi támadás.

Úgy tűnik, a háború már a kijevi rezsim számára sem tűnik jövedelmezőnek vagy nyerhetőnek, ezért elkezdte saját egységeinek felmorzsolását

– tette hozzá az orosz parancsnok, akivel a kivégzett ukrán katonák a megadásról tárgyaltak.

Dél-Ukrajnában egyre súlyosabb veszteségei vannak az ukránoknak, a harcokban az elmúlt napok folyamán több száz embert, valamint kritikus nyugati fegyvereket és parancsnoki állásokat veszítettek el.

Origo

Kiemelt kép: Kijev, 2023. november 30. Ukrán tüzérek egy ZU-23-2 légvédelmi gépágyúval Kijev közelében 2023. november 30-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

Ez is érdekelheti:  Putyin: Oroszország kész a párbeszédre a biztonság oszthatatlanságának elve alapján

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük