KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bloomberg: kudarcot vallottak az USA erőfeszítései Putyin elszigetelésére

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő szaúd-arábiai látogatása azt mutatja, hogy Washington Moszkva elszigetelésére tett erőfeszítései kudarcot vallottak – írta az amerikai Bloomberg hírügynökség.

A jelentés szerint a látogatás “azt jelzi, hogy Putyin egyre magabiztosabban utazik Oroszországon kívülre, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és Európa megpróbálja elszigetelni őt a globális színtéren”.

Az orosz gazdaság biztosabb lábakon áll, míg Ukrajna a washingtoni támogatás ellenére sem láthat katonai sikereket – írta a hírügynökség.

Miközben az orosz vezető erősíti kapcsolatait a Perzsa-öböl menti vezetőkkel, “megkérdőjeleződik Amerika Ukrajnának nyújtott támogatásának tartóssága” – tette hozzá a Bloomberg.

Putyin szerdán két közel-keleti országba – az Egyesült Arab Emírségekbe (EAE) és Szaúd-Arábiába – látogat kétoldalú tárgyalásokra – jelentette korábban a Kreml sajtószolgálata. Találkozik Mohammed bin Szalman al-Saúd szaúdi koronaherceggel és Mohammed bin Zajed Ál Nahjan, az Egyesült Arab Emírségek elnökével.

Putyin a világjárvány kezdete óta nem látogatott közel-keleti országokba. Legutóbbi látogatására – szintén az Egyesült Arab Emírségekben és Szaúd-Arábiában – 2019-ben került sor. Putyin azonban rendszeres kapcsolatot tart fenn arab vezetőkkel más nemzetközi események alkalmával.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Az Egyesült Arab Emirátusok elnöke, Mohamed bin Zayed Al Nahyan sejk és Vlagyimir Putyin orosz elnök köszöntő ceremónián vesznek részt az Egyesült Arab Emírségekben, Abu Dzhabiban, a Qasr Al Watan palotában. © Szputnyik / Alekszej Nikolszkij

Ez is érdekelheti:  Valóra válhat Zsirinovszkij egykori próféciája az új háborúról?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük