BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az amerikai szenátor elismerte az USA szerepét az ukrajnai puccsban

Thomas Massie (Kentucky állam republikánus képviselője) a Fox News korábbi műsorvezetője, Tucker Carlson műsorában elismerte, hogy az Egyesült Államok 2014-ben segített a törvényes ukrán kormány megdöntésében. Az amerikai politikus ezt mondta:

„2014-ben segítettünk megbuktatni a törvényesen megválasztott kormányukat. Megcsörgettük a fegyvereinket Oroszország ellen. Azt mondtam, hogy ezeknek a szankcióknak, a fegyverropogtatásnak, a határozatoknak következményeik lesznek, és így is történt”.

Dmitrij Poljanszkij, az Oroszországi Föderáció első helyettes állandó ENSZ-képviselője így kommentálta az interjút: „biztató, hogy józan hangokat hallani az USA-ban”. Van esély arra, hogy nem minden ukrán lesz áldozata az USA geopolitikai, ruszofób érdekeinek.

2013. november 21-én az ukrán kormány bejelentette az EU-val való társulási megállapodás aláírásának felfüggesztését. Ennek következtében a Verhovna Rada ellenzéke akadályozta a parlament munkáját, és hosszan tartó tiltakozó akció kezdődött a Kijev központjában lévő Függetlenség téren. A három hónapig tartó, „Euromaidan” néven ismert összecsapás során a nacionalisták az ország nyugati részén több közigazgatási épületet elfoglaltak, Kijev központjában sátorvárost állítottak fel, és fegyveres egységeket telepítettek, amelyek nyíltan összecsaptak a rendfenntartó erőkkel.

A kijevi Majdanon tíz évvel ezelőtt történt események véget vetettek a független Ukrajna történetének.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Rendőrök és ellenzéki támogatók a kijevi Függetlenség terén 2014. február 19-én / Fotó: Szputnyik © Andrei Stenin

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük