KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Téglásy Imre: Jónás és a Gömb

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Monda az Úr Jónásnak: “Kelj fel és menj
Ninivébe, kiálts a Város ellen!
Nagy ott a baj, megáradt a gonoszság:
szennyes habjai szent lábamat mossák.

Szólt, és fölkele Jónás, hogy szaladna,
de nem hová a Mennybeli akarta,
mivel rühellé a prófétaságot,
félt a várostól,
sivatagba vágyott.”

(Babits Mihály: Jónás könyve)

 

És Jónás több ezer év után végre el is érte úticélját: a sivatagot. Csakhogy nem valami békés, ember-nem-lakta homokvilág, hanem egy több milliós nagyváros várta, mert az Úr most is megtréfálta. Úgy hívták a helyet: Nevadai Sivatag. A 24 éves fiatalember hamarosan megtudta, hogy a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központjába, a Nevada Államban található Las Vegasba csöppent. Hát bizony nem erre számított, de ha már ide jutott, gondolta, körülnéz. Megtudta, hogy ez a kétmilliós nagyváros a világ egyik legfényesebb környéke, mert itt éjjel s nappal mindig és minden világít. Most már csak azt kellene kiderítenie, mire ez a nagy-sok fény. Vajon az erény fényes fővárosaként tisztelendő a metropolisz? Néhány félénkebb ember olykor Bűnös Város („Sin City”) névvel illette suttogva a települést. De mivel se pénze, se kedve nem volt, hogy betérjen Fortuna sokszáz kaszinójának valamelyikébe, inkább csak lődörgött.

Alkonyatkor hatalmas gömbre figyelt fel. Ez még a Holdat is elfedte

Az Ígéret Földjén az Új Birodalom hadilobogója

Megtudta, hogy a rajta feltűnő csillagok, a fehér és vörös sávok valami Új Világ, valami Új Birodalom, valami új Ígéret Földje hadilobogóját idézik. A monumentális, piramisokkal vetekedő építmény gömb alakú volt. Így is hívták a helyiek: Gömb. Láthatta, hogy az építészeti remekmű külső héjazata minden eddiginél nagyobb felületet nyújt az üzleti világ, a zenebonás rendezvénynek, s a képzelet művészeinek, hogy a világ legnagyobb vásznán jeleníthessék meg képzelgéseiket. A különféle attrakciókat a mesterséges intelligencia többmillió LED-es fényforrással szolgálja. Ezek mindegyikében diódák tucatjaival érik el, hogy milliónyi színnel és színárnyalattal kápráztassák el a közönséget.

Aztán Jónás megdöbbenve látta, hogy valami irgalmatlanul nagy Szem mered rá. Mintha maga Isten nyitotta volna rá tekintetét, hogy számon kérje rajta a rég rábízott küldetést, a Bűnös Város erényre térítését vagy megátkozását.

Ennek az “istennek” a szeme semmit sem lát

Épp egy szökőkút felé hajolt, hogy annak vízével csitítsa szomját, amikor a víz felszínén visszatükröződött a Gömb legújabb sörreklámja.

Ez is érdekelheti:  Megállíthatatlan a szuverenista erők szövetsége
Az Óbirodalom parancsuralmi rendszerének sörrel árult áztatott jelképe

Csodálkozott, hogy az Ó Birodalmat legyőző Új Birodalom egy másik, véres bűntetteivel hírhedt birodalom vörös csillagával bódítja a sörivók pénztárcáját.

Röplabdák cirkuszi játékokhoz

Alig nyelte le az utolsó korty vizet, amikor rigmusokat ordibáló részegek özönlöttek arra. Káromkodástól bűzlő, harci kiáltásaik akkor hágtak a tetőpontra, amikor a Gömb felszínén kosárlabdák jelentek meg. Úgy látszik, némelyek ezzel csigázták a közelgő mérkőzés szurkoló táborainak harci kedvét. Jónásnak úgy tűnt, mintha semmi sem változott volna a Római Birodalom kenyeret és cirkuszt hirdető művelődéspolitikája óta.

Felháborodásában már-már csendességre intette volna őket, amikor – meglehet olvasott gondolataiban a mesterséges intelligencia – a békesség virágait kínálta neki nyugtatásként a Gömb.

Művirágok egy műveletlen kertben

Az égbolt szikrázóan forró és felhőtlen volt, a Gömb ezért felhőket varázsolt a perzselő hőségtől ájultan lebegő város fölé.

Esőt nem, de felhőket már varázsolnak Nevadában

“Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs semmi sem csodálatosabb” – jutottak eszébe egy görög költő verssorai. És most már tudta, hogy mi hibádzott neki a Gömb előadásában. Hiányzott a fogantatástól a természetes halálig ívelő emberi élet ősi képe, kultusza. Egy veszekedő pár akaratlanul végighallgatott utcai beszélgetéséből tudta meg, hogy a férfival vitatkozó nőt Isabelnek hívják és hogy éppen magzatgyermekének életéért küzd. A nő sírva kérlelte az nyers érzéketlenséggel vállat rántó apát, hogy ne hagyja el. A férfi azonban kerek-perec faképnél hagyta gyermeke anyját. És akkor Jónás egy útjába került üzletben talált és vásárolt egy félredobott, gyűrött, poros plakátot. Azt gondosan összehajtotta, ingderékba rejtette. Aztán elindult a Gömb felé, hogy eleget tegyen küldetésének. Előbb a PR igazgatóságot kereste, de onnét gyorsan kipenderítették. A recepciós pultnál ülő kikent-kifent titkárnőt/titkárférfit? fölháborította a Jónás hóna alól előhúzott kép. Hiába könyörgött neki, hiába kérlelte és érvelt amellett, hogy fizet is a szolgáltatásért, ha már társadalmi hirdetésként nem vetítik ki neki a Gömb felszínére. Így hát mit volt mit tenni, nekilendült az Üveghegynek.

Ez is érdekelheti:  Dél-Koreában sikeresen teszteltek egy fogyókúrás „szuperbaktériumot”.

Mire az őrök észbe kaptak, ő már megtette fölfelé az első ötven métert. Amikor szirénázva kiérkezett a rendőrség, már a gömbhéj felénél tartott. Odalentről bíztatások, szidások, harsány hatósági felszólítások jutottak füléhez. Ő azonban csak azt a képet látta, amit a Gömb tetejéről föl akart mutatni az egész világnak.

Tudta, hogy az Új Birodalom mintájára világszerte minden évben 70 milliónál is több magzatgyermeket áldoznak Szent Abortusznak. Ő az, akinek jólétet hirdető oltára körül kábán lejtik táncukat a termelő zabálás egyházának hívei. Ezek most már mindenfelé ennek az új “istennek” ajánlják a nyakló nélkül végzett és megkérdőjelezhetetlen gyermekáldozataikat. Ez ma világszerte mindenhol vezető halálok. Nem kellett sokat számolnia ahhoz, hogy ezt az öngyilkos üzemmódba kapcsolt emberiséget neki már nem is kell megátkoznia. A négymilliárd éves Teremtést tagadóinak nem csak bűnös nagyvárosa, hanem minden más népessége enélkül is hamarosan belefagy az önmagára kimondott átok jégkorszakába…

„A semmi ágán ül szívem, kis testem hangtalan vacog…” (J.A.)
Újsághír: Pro-life Spiderman’ climbs the Las Vegas Sphere to raise money for pregnant homeless woman

A Gömb tetejére érkező gömbmászót odafent rendőrök várták. A tisztes polgári nevet viselő Maison DesChamps elmondta, azért mászott a hírneves építményre, hogy látványos és vakmerő tettével pénzt gyűjtsön egy Izabel nevű terhesnek. Segíteni akar a hajléktalan, partnere által cserben hagyott anyán és gyermekén. Szeretné, ha az asszony rendezett körülmények között hozhatná világra hamarosan megszülető gyermekét. A nemes szándék azonban nem hatotta meg a hatósági embereit, akik letartóztatták. Rajta kívül még három embert, köztük egy házaspárt is megbilincseltek, mert filmre vették az épület megmászását, illetve közben életvédő szórólapokat terjesztettek. Des Champs, akit némelyek életvédő Pókembernek is neveznek, óvadék letétele után szabadon engedték. Idén márciusban kell majd bíróság elé állnia. A hatóságok 5000 dollárnál nagyobb értékű vagyontárgy megsemmisítésével, vagyon megsemmisítésére irányuló összeesküvéssel, valamint személy- és vagyonbiztonság veszélyeztetésével vádolják. A rendőrség szerint 24 éves férfi a Las Vegas Sphere-en végrehajtott mutatványával körülbelül 100 000 dolláros kárt okozott, mert ennyibe kerülhet majd az épület külső részén lévő és a mászás miatt megrongálódott LED-lámpák.

Maison DesChamps ezt nyilatkozta a merész mutatványról:

A célom az, hogy 1 000 000 dollárt gyűjtsek olyan válságterhesség-központoknak, amelyek életvédő munkatársai terhes anyákat segítenek. Ők lakhatást, orvosi ellátást, ételt adnak a terheseknek. Ha pedig nincs más megoldás, akkor abban segítik őket, hogy gyermekeik jósorsát szolgálva újszülötteiket szerető örökbefogadó szülőkre bízhassák.

E sorok írásáig a jólelkű adományozók már több mint 30 000 dollárt gyűjtöttek a terhességével magára maradt Isabelnek. Kerestek neki szállást és munkát, ellátták babaápolási szerekkel, és segítenek a rezsiköltségek előteremtésében is.

Utóirat: Hazánkban Széchenyi István gróf 200 évvel ezelőtti fölajánlása után Novák Előd országgyűlési képviselő személyében 2024-ben először akadt egy igaz honatya. Ez a nemes honfitársunk, aki maga is négy gyermek édesapja, egész éves jövedelmét arra ajánlotta, hogy adományával segítse a hajléktalan terheseket és magzatgyermekeiket egy menedékül szolgáló anyaotthon építésével. A süket, vak és szótlanul tétlen családpolitika tízezerszámra fordul el a végveszély felé sodródó, nagy bajba került terhesektől és kisbabáiktól. Azzal az elfogadhatatlan indoklással siklanak át e Kisgömböc gyomrába szánt gyermekeknek a balsorsa felett, hogy nem kívánják őket a velük terhes anyák… A magzatukkal terhes anyákat és gyermekeiket így aztán nem élet- és nemzetmentő gondozással védik és ápolják, hanem immár több évtizede ítéletvégrehajtó abortőr orvosok kezére adják. Pedig hát e keserves balsorsból kimentve hány meg hány ezer, újszülött és őket boldogan magához ölelő örökbefogadó házaspár lehetne boldog?!

Ez is érdekelheti:  A brüsszeli kerület polgármestere magyarázkodik a betiltott NatCon ügyében

Évente még mindig húszezer anya termékenységének megcsonkításával és ugyanennyi szétmarcangolt magzatgyermek vérével éltetjük a hazánkban tobzódó, heródesi abortuszdiktatúrát. Az ezt támogató, kannibál közösség viszolygást keltő jelmondata ez: Hasadnak rendületlenül, légy híve…! A magas- és mélyállam jelenünket és jövőnket elorzó zsarnoksága ellen e számlaszámra juttatott adománnyal fejezhetik ki honfitársaink a maguk építően nemes tiltakozását:

11738008-20814410-00000000

A számlára befolyt összegek egy terheseket gondozó anyaotthon létrehozását szolgálnak.

 „Te csak prédikálj, Jónás, én cselekszem. / Ninive nem él örökké. / A tök sem, / s Jónás sem. / Eljön az ideje még,/ születni fognak újabb Ninivék/ és jönnek új Jónások, mint e töknek / magvaiból új indák cseperednek,/ s negyven nap, negyven év, vagy ezer-annyi / az én szájamban ugyanazt jelenti.” (Babits Mihály: Jónás könyve)

Életre fel, békét az anyaméhben!

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Téglásy Imre: Jónás és a Gömb

 1. A CIKK ELOLVASÁSAKOR EGY RÉGI DOLGOZATOM JUTOTT ESZEMBE, AMIT, MOST KÖZRE ADOK NEKTEK IS!
  ABORTUSZ EGYENLŐ EMBERÖLÉS…
  Téglásy Imre: Jónás és a Gömb
  2024.03.04.
  Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
  Monda az Úr Jónásnak: „Kelj fel és menj
  Ninivébe, kiálts a Város ellen!
  Nagy ott a baj, megáradt a gonoszság:
  szennyes habjai szent lábamat mossák.
  Szólt, és fölkele Jónás, hogy szaladna,
  de nem hová a Mennybeli akarta,
  mivel rühellé a prófétaságot,
  félt a várostól, sivatagba vágyott.”
  (Babits Mihály: Jónás könyve)
  INNEN: https://internetfigyelo.com/teglasy-imre-jonas-es-a-gomb/
  STB. A LINKBEN! Észrevételem, mikor is írtam le ezt? Ide másolom:
  A SOHAKINEMADHATÓKÖNYVEM 64-65. OLDALÁRÓL:
  „…Dr. Prof. Morvai Krisztina docens Úrhölgy !

  Ön nem az aki a / profanum vulgus / az avatatlanok tömege, a műveletlenek , a hozzá nem értők, / táborához tartozna, ön egy / professor extraordinarius / egyetemi rendkívüli tanár.
  /”docendo discimus”/ tanítva tanulunk /
  Tisztelt megszólított, tegnap: 2007-12-30 – án a Hír. TV. Kontraszt/éles ellentét, szembetűnő különbség,/ műsorában hallottam kérését és beszédét. Megnyilvánulásaival és vélemény kinyilvánításával amely megtámadhatatlan, egyetértek. Azt SEGÍTENI ÉS TÁMOGATNI kívánom .Tevőlegesen pld-ul aláírás gyűjtés, stb. Kontaktust /társadalmi, szellemi, stb. érintkezés, kapcsolat/ a lent leírt címen érhetnénk el.
  Miért teszem ?
  Tudom, hogy Gyurcsány Ferenc MSZP . VEZÉRE ÉS MAGYARORSZÁG JOGILAG MÉG MEGTŰRT MINISZTERELNÖKE egyértelműen díszgrácia / kegyvesztettség / állapotában van.
  Azt is tudom, hogy fokozatosan hátrálnak ki mögüle a felelősségérzet és kötelességérzet felismerői. Mára oly mértékben növekedett köztük a distancia /távolság/ hogy bármely pillanatban bekövetkezhet a nép akarata. Számukra meg kell adni a kihátrálás lehetőségét, de ugyan akkor fel kell készülni a további teendőkre. Ne diszciplinál /fegyelmez/ formának tűnjön, mert ez újabb még megmaradók szorosabb összezárását jelentené. A jelenséget többször leírtam már , most nem részletezem. Tehát valamit ki kell találni, nem kis túlzással állíthatom, hogy a jelenlegi Magyarországon a pártokba és a demokráciába vetett hit, csődöt mondott. Ezért csak egyszerűen az MNP. KELL
  REKLÁMOZNI harmadik erőként, mely a Magyart egy erővé tömöríti. Az MNP = magyar néppárt. Ez a párt legyen az aki minden szónak és leírt betűnek vissza adja hitelét, pld-ul : ha azt mondjuk, hogy dübörög a gazdaság, akkor annak dübörögni kell, vagy ha azt mondjuk, hogy soha nem hazudtunk, akkor tényleg nem hazudtunk, ha azt mondjuk, hogy a bűn büntetés kap akkor kapja is meg. A jó és rossz meghatározásánál figyelembe vesszük a természet törvényességét, mindent nevén nevezünk, nem azt mondjuk, hogy az orvos abortuszt / hajtott végre, ha nem azt, hogy emberi élet meg fogantatását , létrejöttét, életre való jövetelét erőszakosan tudatosan megakadályozta, lehetetlenné tette, és ez már bűn és a bűnt a fenti fogadalom szerint pedig büntetni kell…. Stb. Egyszóval Magyarul, ha idegen szót használunk akkor nyomban utána magyarul is elmondjuk, hogy a kis ember is megértse. Nem utolsó sorban valós hatást ér el, mert ha tudatosul, ”megöltem egy embriót ? „ – „ néphatalmát, akaratát képviselem ? „ stb. követ az értelem és a vele párosuló lelkiismeret, felelősségérzet és a kötelesség tudat fog a felszínre jönni.2007-12-31 szeretettel: sparta-kus üzenet: kérem adják át a címzettnek.
  Köszönöm.

  Cím:

  Ma 2008-01-10 05.09-óra van a 61-oldalon fantáziáltam, amikor valaki fantázia szinten van, álmodozik, állom képekkel gyötrődik, vagy felvidítják, egy másik embertársam elméjében kutatok akaratomon kívül, nem én vezérlem, vezéreltetik…

  Úgy igyekszem, hogy ebben az írásban mindent megtalálj az:::” STB. NÁLAM !!!!
  17-ÉVE ÍRTAM…
  MOST 2024.03.05. FRISSÍTVE, EZEK UTÁN NYILVÁNOSAN FELJELENTÉST TESZEK EMBERÖLÉS MIATT A JÖVŐBEN ELKÖVETŐ CSECSEMŐ MAGZAT ÖLÉS,ELKÖVETŐJE ELLEN – A HATÓSÁG FELÉ, VEGYE KOMOLYAN feljelentésemet, MERT ÉN KOMOLYAN KÖZÖLTEM! AZZAL, HOGY REMÉLEM NEM ÚJABB 17 ÉV MÚLVA JELENIK MEG EZ PARAGRAFUSBAN A MAGYAR TÖRVÉNYKÖNYVBEN!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük