2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szuper: Északi Áramlat helyett Török Áramlat – több gáz érkezik mától Magyarországra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A megjavított gázszivattyú egységek Kanadából történő visszaszállításával kapcsolatos problémák miatt a Gazprom csökkentette az Északi Áramlaton keresztüli gázszállítást, és a mennyiség egy részét a Török Áramlatnak adta át. A cég egyelőre nem fogja növelni az ukrán tranzitot.

A NEL és az Opal (német és brit) szolgáltatók szerint tegnap, június 14-én az Északi Áramlaton keresztüli gázszállítás 100 millió köbméterre esett vissza.

A Gazprom arról számolt be, hogy a német Siemens nem küldte vissza a javításból a gázszivattyúkat és a társaság kénytelen volt az Északi Áramlat kapacitását napi 167 millió köbméterről 100 millió köbméterre csökkenteni. A Siemens a helyzetet a kanadai szankciókkal magyarázta, amelyeket június 8-án vezetett be Oroszországgal szemben. Az berendezéseket ugyanis Montrealban javították.

A bulgáriai, magyarországi és szlovákiai gázszállító rendszerek üzemeltetőinek adatai alapján a Gazprom az Északi Áramlatból kiesett mennyiségek egy részét a Török Áramlatnak adja át, ami érinti Magyarország gázszállítását is.

Így már június 14-én a Török Áramlaton keresztül Bulgária irányába valamivel több mint napi 17 millió köbméter gáz érkezett. A június 15-i előrejelzés szerint pedig a szállított mennyiség már meghaladja majd a 30 millió köbmétert. A magyar FGSZ szerint ma 5 millió köbméterrel – akár napi 15 millió köbméterre is nőhet a szállított orosz gáz mennyisége Bulgárián és Szerbián keresztül. Ugyanakkor az Északi Áramlat Németországon, Ausztrián és Csehországon keresztül történő szállítása valamivel több mint 6 millió tonnával csökken, ezzel párhuzamosan az Ukrajnán keresztül történő gázszállítás mennyisége nem nő.

Hosszú évek óta először esik meg, hogy az Európába irányuló orosz gázszállítások mennyisége – a Török Áramlatot nem beleszámítva a rendszerbe – 200 millió köbméter alá esik. Jelenleg ez 173 millió köbméter, míg egy esztendővel ezelőtt 453 millió köbméter volt.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij elnöki dührohamai: kiabál a tábornokaival

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük