KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szóvivő: az izraeli hadsereg nem szőnyegbombázza a Gázai övezetet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az izraeli hadsereg nem szőnyegbombázza a gázai övezetet – közölte Richard Hecht katonai szóvivő csütörtökön külföldi újságírókkal.

Hecht elismerte, hogy az izraeli légicsapások „nagyobbak, mint valaha”, de az összes támadást hírszerzési információkra alapozva hajtják végre. A szóvivő elmondta, hogy a hadsereg minden esetben konkrét információval rendelkezik az iszlamista palesztin fegyveresek titkos tartózkodási helyéről.

A légitámadások célja a gázai övezetet uraló Hamász iszlamista szervezet infrastruktúrájának a megsemmisítése, a terrorszervezet vezetőinek likvidálása – tudatta a szóvivő.

A gázai civilek számára egyre bizonytalanabb a helyzet, az ENSZ adatai szerint közel 340 ezren hagyták el otthonaikat az övezetben.

Izraelben az egészségügyi minisztérium jelentése szerint a háború hatodik napján már legkevesebb 1300-ra emelkedett a szombati terrortámadásban megöltek száma.

Daniel Hagari, a hadsereg szóvivője közölte, hogy eddig 97 családot értesítettek arról, hogy a szombati terrortámadásban a Gázai övezetbe hurcolták szeretteiket. A Hamász és az Iszlám Dzsihád állítása szerint 130 túszt tartanak fogva, de médiaértesülések szerint legkevesebb kétszázan lehetnek a Hamász fogságában az övezetben.

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet fegyveresei múlt szombaton meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek a zsidó állam déli részébe, ahol több mint 1300 embert megöltek, a sebesültek száma mintegy 3000. A gázai egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy az övezetben indított izraeli műveletek halálos áldozatainak száma átlépte az 1300-at, a sebesülteké pedig az 6000-et.

Kiemelt kép: Gáza / Day Time News

Ez is érdekelheti:  „Késhegyre a magyarokkal! Aki nem menekül el, az lesz első!” – újabb magyarellenes kirohanás Kárpátalján

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük