KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: Oroszország reméli, hogy Palesztina és Izrael visszatér a vonatkozó ENSZ-határozatok végrehajtásához

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország reméli, hogy a tűzszünetet követően Palesztina és Izrael visszatér a vonatkozó ENSZ-határozatok végrehajtásához – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter újságíróknak a FÁK Külügyminiszterek Tanácsának a kirgizisztáni Biskekben zajló ülését követően.

“Nagyon reméljük, hogy amint ez a [palesztin-izraeli] konfliktus véget ér, és mi azt szorgalmazzuk, hogy ez azonnal történjen meg, mindenki komolyan fogja venni a kötelezettségét, hogy teljesítse az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát Palesztina állam megalapításáról az ENSZ által jóváhagyott elvek alapján” – mondta.

Ezzel kapcsolatban a vezető orosz diplomata rámutatott, hogy évtizedek óta az ENSZ határozatát “Palesztina állam létrehozásáról mindenekelőtt az Egyesült Államok szabotálja, amely igyekszik monopolizálni és kisajátítani minden közvetítői erőfeszítést”.

“Megpróbálja félrelökni <…> mind Oroszországot, mind az ENSZ-t és az EU-t, és ezzel aláássa a nemzetközi közvetítők “kvartettjének” munkáját <…>. Vlagyimir Putyin orosz elnök átfogó értékelést adott erről a lépésekről” – zárta Lavrov.

Október 7-én ismét fellángolt a feszültség a Közel-Keleten, amikor a Hamász radikális palesztin csoport fegyveresei a Gázai övezetből meglepetésszerű támadást intéztek izraeli terület ellen.

A Hamász az akciót válaszként írta le az izraeli hatóságok agresszív fellépésére a jeruzsálemi óvárosban lévő al-Aksza mecset ellen. Izrael hadiállapotot hirdetett és teljes blokád alá helyezte a Gázai övezetet, elzárta a terület víz és áram ellátását is, ahol 2,3 millió palesztin él.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Alexander Vilf / RIA Novosti

Ez is érdekelheti:  Iszlamista támadás történt egy ausztrál bevásárlóközpontban - többen meghaltak (videók)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük