KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szomorkodik a Politico: Orbán a legjobb napjait éli

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem tetszik a brüsszeli lapnak, hogy „a diplomatáknak nem sikerült kimozdítaniuk a Magyarország által kialakított patthelyzetet”.

A Politico a reggeli brüsszeli hírlevelében az unióra nézve kínos felmérési eredmények mellett egy másik lényeges dologról is beszámolt. Mégpedig arról, hogy „a diplomatáknak nem sikerült kimozdítaniuk a Magyarország által kialakított patthelyzetet az Ukrajna finanszírozásával és a csatlakozási tárgyalásokkal kapcsolatban az uniós vezetők e hét végi találkozója előtt”.

„Aki abban reménykedett, hogy a Magyarország és az EU többi része között Ukrajnával kapcsolatban kialakult patthelyzet a nagykövetek vasárnapi találkozóján megoldódik, annak csalódnia kellett”

 – fejtegették. „Két uniós diplomata szerint az egész napos megbeszélések után nem történt előrelépés a kulcsfontosságú kérdésekben, vagyis abban, hogy az EU képes lesz-e új pénzeszközöket folyósítani a háború sújtotta Ukrajnának, vagy a vezetők hét végi találkozóján megkezdhetik-e a csatlakozási tárgyalásokat”.

„Orbán szezonja” – tették hozzá, ugyanis az ő megfogalmazásuk szerint

„az egész kontinens Ukrajna-politikáját blokkoló ember a legjobb napjait éli. 

A múlt heti, Emmanuel Macronnal és Pedro Sánchezzel folytatott megbeszélések után Orbán Viktor magyar miniszterelnök Argentínába repült, hogy megöleljen egy másik lázadó politikust, az újonnan megválasztott Javier Milei elnököt”.

Mandiner

Kiemelt képen: Emanuel Macron és Orbán Viktor / Fotó: Andrea Savorani Neri/NurPhoto via Getty Images

Ez is érdekelheti:  Deutsch Tamás: az EU durván korlátozná a szólásszabadságot

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Szomorkodik a Politico: Orbán a legjobb napjait éli

  1. Tényleg Orbán Viktor alakította ki a „patthelyzetet”?? Nem a z EU-nak kellett volna tartani magát a saját működési szabályaihoz és a nemzetállamokkal megkötött szerződéseihez??

  2. Tudjuk, ki pénzeli a Polico-t, ezért nem is számít, hogy mit mond.
    Orbánnak esze – és bátorsága is – több van, mint a nyugati politikusoknak. Nem akar pénzt kidobni, Ukrajnának adni. Miért is? Blinken elszólta magát: minden Ukrajnának szánt pénz nagy része amerikai vállalatoknál landol, az is, amit Európa ad. Hát ebben mi nem akarunk részt venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük