KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szíria elismeri a Donbassz köztársaságokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szíria elismerte a Donyecki és a Luganszki Népköztársaságok (DNR, illetve LNR) függetlenségét, amelyek 2014-ben jelentették be elszakadási szándékukat Ukrajnától, és amelyeket Oroszország februárban hivatalosan ismert el független entitásként.

A Szíriai Arab Hírügynökség (SANA) szerda délután jelentette be a döntést a damaszkuszi külügyminisztérium forrásaira hivatkozva.

“A Szíriai Arab Köztársaság a kapcsolatok minden területen történő kiépítésének közös akaratát és vágyát megtestesítve úgy döntött, hogy elismeri mind a Luganszki Népköztársaság, mind a Donyecki Népköztársaság függetlenségét és szuverenitását” – áll a jelentésben.

A Donbassz régiót együttesen alkotó köztársaságok 2014-ben kikiáltották ki függetlenségüket Ukrajnától, miután egy nyugati támogatású puccs megbuktatta a demokratikusan megválasztott elnököt, Viktor Janukovicsot. A kijevi hadsereg ezután nyolc évig tartó háborút folytatott a két köztársaság ellen, mígnem Oroszország februárban, két nappal Moszkva ukrajnai katonai műveletének kezdete előtt elismerte függetlenségüket.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: