KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szárnyalnak az európai gázárak – Visszavonták a Török Áramlat üzemeltetőjének exportengedélyét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több mint 10 százalékkal, ezer köbméterenként 2100 dollárra emelkedett pénteken a földgáz ára Európában, miután a hírek szerint a Török Áramlat vezeték üzemeltetője elveszítette engedélyét az Oroszországgal szembeni legutóbbi uniós szankciók miatt.

A hollandiai TTF-központban a novemberi határidős szállításra vonatkozóan a gáz ára 2087 dollár/ezer köbméterre emelkedett, azaz megawattóránként 205,995 euró.

Az árak emelkedése a kínálati bizonytalanság miatt következett be, miután a Török Áramlat orosz tulajdonú üzemeltetője, a South Stream Transport csütörtökön közölte, hogy Hollandia visszavonta exportengedélyét.

Sajtóértesülések szerint, ha a Török Áramlat földgázútvonala megsérül, az üzemeltető a szankciók miatt nem tudja elvégezni a javítást. A South Stream Transport azonban kijelentette, hogy folytatja a gázszállítást, hozzátéve, hogy már kérte az újraengedélyeztetést.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: