2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Súlyos ukrán emberveszteségekről számolt be az orosz katonai szóvivő

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán fegyveres erők az elmúlt nap folyamán jelentős emberveszteségeket szenvedtek az Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője által szerdán ismertetett hadijelentés szerint.

Konasenkov szerint az orosz légierő precíziós rakétacsapásának következtében „megsemmisült” az ukrán 59. gépesített dandár mintegy ötszáz, a mikolajivi Okean hajógyár műhelyeiben állomásozó katonája, fegyvereivel és felszerelésével együtt.

A tábornok azt mondta, hogy a csak Moszkva által elismert Luhanszki Népköztársaságban, Horszke, Podlezsne és Vrubovka közelében védekező ukrán 57. motorizált gyalogsági dandár egyik zászlóaljának katonái, miután elvesztették állományuk több mint 60 százalékát, megtagadták a parancsot, és önként elhagyták állásukat. A szintén csak Moszkva által elismert Donyecki Népköztársaságban lévő Mikolajivka térségében a 14. és 24. gépesített dandár egységeinek fenyegető veresége miatt az ukrán hadvezetés az éjszaka folyamán mintegy 30 sebesült és nyolc halott amerikai és brit zsoldost evakuált, megakadályozandó, hogy orosz fogságba essenek.

A beszámoló szerint a harcászati légierő gépei éjszaka öt lőszerraktárt, egy Buk-M1 légvédelmi rakétarendszert, valamint 151 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást támadtak, a rakéta és tüzérségi erők 253 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra, hat lőszer- és egy üzemanyagraktárra mértek csapást.

A lövegelhárító harc részeként 13 ukrán rakétasorozatvető-szakasz és egy amerikai gyártmányú AN-TPQ tüzérségi felderítő állomás semmisült meg. A donyecki hatóságok azt közölték, hogy szerdán ennek ellenére folytatódtak az ukrán tüzérségi csapások a régió polgári objektumai ellen, egyebek közözött a NATO által szállított nehézfegyverekből.

Konasenkov tábornok szerint az elmúlt napon a légi-, rakéta- és tüzérségi csapások következtében összesen több mint 620 „nacionalista” vesztette életét, 24 harckocsi és más páncélozott harcjármű, valamint 27 speciális katonai jármű pedig üzemképtelenné vált.

A légvédelemi erők lelőttek egy Szu-25-ös és egy MiG-29-es harci gépet, 16 drónt, három Tocska-U ballisztikus rakétát, és 14 rakétasorozatvető-lőszert semmisítettek meg.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: A magyar hősök napja... kivételekkel...

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 211 repülőgépet, 132 helikoptert, 1308 drónt, 349 légvédelmi rakétarendszert, 3733 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 594 rakéta-sorozatvetőt, 2081 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 3801 különleges katonai járművet veszítettek.

A tárca közölte, hogy kedden Moszkvában tárgyalások voltak az orosz és a török védelmi minisztérium képviselői között. A felek megvitatták a török kereskedelmi hajók és az ukrán gabonaexport ukrán kikötőkből való biztonságos kijutásának kérdését, valamint a fekete-tengeri biztonságos hajózás biztosítását. A küldöttségek hangsúlyozták a kétoldalú együttműködés fontosságát, amely lehetővé tette, hogy a török Azov Concord teherhajó elhagyhatta Mariupol kikötőjét, és megállapodtak a konzultációk folytatásáról.

Kiemelt kép: Igor Konasenkov / sputniknews

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük