KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Súlyos igazságot mondott ki Wesley Clark amerikai tábornok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok stratégiája az ukrajnai konfliktusban annak fokozatos kivéreztetéséhez vezet – jelentette ki Wesley Clark nyugalmazott amerikai tábornok, a NATO Szövetséges Erők európai haderőinek volt főparancsnoka az USA-Ukrajna Alapítvány által szervezett online konferencián – erről számolt be a RIA Novosztyi.

„A folyamat során katonai értelemben kivéreztetjük Ukrajnát. Súlyos veszteségeket szenvednek el. Elveszítik a kritikus infrastruktúrát. Elveszítik az energiát és az ipari potenciált,  aminek egyenes következménye az állam csődje. ”
– mondta.
A tábornok megjegyezte: Washington és Kijev érdekei nem esnek egybe, mert Ukrajna vissza akarja állítani a korábbi területi egységét, az Egyesült Államok viszont el akarja kerülni az Oroszország és a NATO közötti konfliktust.
„Mi az Egyesült Államokban szeretnénk stabilizálni a helyzetet, minimalizálni a NATO és Oroszország közötti konfliktus kockázatát, a lehető legtöbb területet Ukrajnának megtartani anélkül, hogy kitörne egy harmadik világháború. Kína megfékezésére szeretnénk koncentrálni”
– tette hozzá Clark.
Azt is megjegyezte, hogy az orosz hadsereg megváltoztatja a helyzetet a csatatéren, és jelentősen kiépíti a védelmet, ami hatással lesz a konfliktus jellegére.
Oroszország február 24-e óta folytat katonai különleges műveletet Ukrajnában. Ilyen körülmények között az Egyesült Államok és NATO szövetségesei továbbra is több tízmilliárd dollár értékű fegyvert pumpálnak a kijevi rezsimbe. Moszkva a maga részéről többször hangoztatta, hogy a haditechnikai eszközök szállítása csak meghosszabbítja a konfliktust, és az oda szállítandó fegyverek az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

NIF

Ez is érdekelheti:  Ukrajna hirtelen kilépett a fekete-tengeri megállapodásból

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük