Bank of America: készülünk az Egyesült Államok adósságtörlesztési csődjére

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Global Times: Zelenszkij kétségbeesetten próbálja meggyőzni az amerikai közvéleményt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök minden erejével igyekszik az ukrán kérdést az amerikai közvélemény figyelmének középpontjában tartani – írja a Global Times.

Kijev kétségbeesését – jegyezte meg a kiadvány – bizonyítja a washingtoni kongresszus előtt tartott “drámai előadása”.

“Zelenszkij igazi problémája nem az, hogy meggyőzze az amerikai politikai intézményeket, hogy továbbra is támogassák Kijevet, hanem az, hogy az ukrán narratívát az amerikai közvélemény figyelmének középpontjában tartsa” – írja a kiadvány.

A cikk szerzője szerint ez a konfliktus elhúzódásával egyre nehezebbé válik, mivel számos probléma az államokban “elkerülhetetlenül az amerikai közbeszéd perifériájára szorítja az ukrán válságot”.

“A legutóbbi félidős választások egyértelműen megmutatták ezt a kihívást: Ukrajna még a választási kampányban sem került be a 10 legfontosabb politikai téma közé” – mutatott rá a kiadvány.

Zelenszkij ukrán elnök a múlt héten Washingtonba repült, ahol találkozott Joe Biden amerikai államfővel és kongresszusi vezetőkkel. Látogatását úgy időzítették, hogy az egybeessen egy új, 1,85 milliárd dolláros katonai segélycsomag bejelentésével Kijev számára, amely egy Patriot föld-levegő rakétarendszert is tartalmaz.

Az ukrajnai orosz különleges hadművelet hátterében az USA és NATO-szövetségesei több tízmilliárd dollár értékű fegyverszállításokkal támogatják Kijevet. Moszkva a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és hogy a fegyverszállítás az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

Orosz Hírek

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: