KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stoffán György: Az USA légiereje a Székelyföld fölött – Ez akár aggodalomra is okot adhat!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz-ukrán háborúra hivatkozva a liberális román vezetés, tokkal-vonóval átadta Romániát az Amerikai Egyesült Államoknak.

Mivel a NATO egy védelmi szövetség, amely súlyos katonai aránytalanságokat generált az elmúlt évek során Oroszország és Nyugat-Európa között, ma ennek a háborúnak az égisze alatt tovább fokozza a feszültségeket, csaknem megszállva a NATO tagországait, arra való hivatkozással, hogy az orosz agresszió elleni védekezést fokoznia kell.

Klaus Iohannis, ennek a katonai és fegyverkezési őrületnek alávetve országát, teljes mértékben megszüntette Románia szuverenitását, s mint „nagy elődje”, Alexandru Ioan Cuza, újra odadobta Romániát az Új Világrend és a Szabadkőműves vezérkar éhes oroszlánjai elé, azzal az indokkal, hogy „Románia katonai biztonsága soha nem volt ilyen erős, mint napjainkban”. Románia így megszűnt létezni, mint önálló, szuverén állam. Igaz, erre manapság remek magyarázatok látnak napvilágot a katonai szövetség tiszteletben tartása, a partneri kapcsolatokhoz való alkalmazkodás, az Uniós tagság etc. A képlet viszont tiszta és egyértelmű. Klaus Iohannis fel-, és eladta Romániát, így kérdésessé válhat a későbbiekben az 1947-es békeszerződés Romániára vonatkozó passzusa. (Persze, ez utóbbi csak halovány gondolat a részemről…)

Az amerikai légierő azonban, érdekes akciókat hajt végre, amelyeket korántsem lehet a védelmi stratégia részének tekinteni. Hála a modern technikának, bizonyos katonai mozgásokat követni lehet az interneten. Így akadtam a minap arra a repülőgépre, amely az USA légvédelméhez tartozik, és oly csodálatosnak vélte a Székelyföldet, hogy két órán keresztül gyönyörködött benne, mintegy 70-100 km-es átmérőjű körben. Kománfalvától-Zaboláig, Csíkszentimre-fürdőtől-Sósmezőig.

(A mellékelt műhold-térképre a településeink eredeti nevét is odaírtam.)

Azt, hogy az orosz-ukrán háború magyarázat-e Románia amerikai megszállására, nem tudjuk, ám a Székelyföld feletti folyamatos katonai légi jelenlét nem arra enged következtetni, hogy a székelyeket védené a román nacionalizmussal szemben a „világ csendőrsége”. Igaz, egyelőre az ellenkezőjéről sem kaptunk felvilágosítást. Persze, Ó-Romániában, így Moldva és a Fekete-tenger között is észleltünk efféle katonai mozgásokat, de azok, számunkra jelentéktelenek.

Ez is érdekelheti:  Erősebb fokozatra kapcsolt Brüsszel, ma szavazhatnak a migrációs paktumról

Jó volna, ha megnyugtató válaszokat kapnánk arra, hogy milyen célja volt, van annak, hogy naponta és folyamatosan zúgnak az amerikai katonai gépek a Székelyföld fölött… hiszen, amint a politikában és a civil életben is vannak elvárások az 1947. óta újra megszállt magyar területek lakosságának életét illetően, úgy a katonai akciók célja és hatása ügyében is joggal várhatunk megnyugtató választ akár a magyar NATO parancsnokságtól, akár a NATO vezetésétől. Ugyanis a legtöbb magyar családot rokoni vagy baráti kapcsolatok fűzik a Székelyföldhöz, Erdélyhez és a Partiumhoz…

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük