KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Schröeder a Siemenst okolja az Északi Áramlat turbinájával kapcsolatos problémákért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Gerhard Schroeder volt német kancellár (1998 és 2005) a Siemens Energyt hibáztatta az Északi Áramlat vezeték teljes kapacitásának üzemeltetéséhez szükséges turbina kijavítása utáni leszállításával kapcsolatos problémák miatt, a Stern magazinnak adott, szerdán megjelent interjúban.

“A csővezeték gázellátásához szükséges turbinákat a Siemens szállítja, és rendszeres karbantartást igényelnek. A Siemens azonban most leszállított egy turbinát a karbantartás után, amelyet a kanadai Mülheim an der Ruhr javított. De miért van még mindig náluk és nem Oroszországban? Nem értem.”

– mondta Schröeder. Hozzátette ugyanakkor, hogy a vezeték üzemeltetéséhez öt turbinára van szükség.

“Mindig tartalékban kell lenni egynek előre nem látható műszaki problémák miatt, erre orosz rendelet van. A második Kanadában volt, most pedig Mülheimben van, a harmadik elromlott, javításra szorul”

– hangsúlyozta a volt német kormányfő.

“A négyes számút az tervszerű karbantartásoknak megfelelően most kell felülvizsgálni. Csak az ötös számú turbina működik, ami egyedüliként napi 30 millió köbméter gázt tud átszivattyúzni”

– közölte Schröeder.

“Így most a normál gázmennyiség 20%-át lehet a vezetékben továbbítani. Ha most két turbina működne, már az is 60 millió köbmétert jelentene, tehát kétszer annyit, mint jelenleg. Ez a Siemens felelőssége, ha jól értelmezem”

– jelentette ki Schröeder.

Az egykori kancellár hozzátette, hogy Oroszország semmilyen politikai nyilatkozatot nem tett a gázszállítás csökkentéséről.

“Természetesen ezt megkérdeztem moszkvai látogatásom alkalmával. De az egyértelmű volt a válasz : a Kremlnek nincs olyan politikai nyilatkozata, amely a gázszállítások csökkentéséről szólna”

– mondta Schröeder.

“Ez egyébként mindkét oldalon alapvetően technikai és bürokratikus probléma, amelyben az egyik fél a másikra hárítja a felelősséget”

– zárta Schröeder.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  "Példa értékű demokrácia": Újabb pártot tiltottak be Ukrajnában

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük